De Ziua lui Brâncuși, o agenție de turism din România a lansat un circuit turistic cultural la Paris, care le oferă românilor posibilitatea de a vizita și de a trăi experiențe inedite în locuri emblematice, unele dintre ele mai puțin cunoscute, din timpul șederii sculptorului român la Paris. Printre acestea se află Brasserie Mollard, prima oprire a lui Constantin Brâncuși la Paris și locul unde, în iulie 1904, sculptorul român se angajase ca spălător de vase. Iubitorii de artă și experiențe turistice exclusiviste se vor bucura în timpul acestui circuit atât de vizite la Atelierul lui Brâncuși, Centrul Georges-Pompidou sau Muzeul Rodin, cât și de o croazieră pe Sena, un spectacol de artificii la Turnul Eiffel, dish-uri fine și nopți în hoteluri de patru stele, cu cele mai spectaculoase vederi din Paris.

Circuitul turistic cultural organizat de Nordis Travel va avea loc în perioada 14 - 17 iulie 2022, costă 1.592 euro de persoană, iar turiștii se pot înscrie începând de astăzi.

„Știm că sunt foarte mulți iubitori de artă care prețuiesc genul acesta de călătorii, iar circuitul turistic cultural Pe urmele lui Brâncuși la Paris este o modalitate de a-l sărbători”, a declarat Anca Drugan, CEO Nordis Travel.

Brasserie Mollar

După un zbor matinal, călătoria pe urmele lui Brâncuși va începe cu un prânz servit la Brasserie Mollard, o clădire în stil „Art Nouveau”. Acesta este locul în care, ajuns pentru prima oară la Paris, în iulie 1904, Constantin Brâncuși a lucrat ca spălător de pahare la taverna Mollard, înainte să fie admis la Ecole Nationale Superieure des Beaux-Art.

„Pentru a-mi câștiga existența la Paris, am lucrat la început ca spălător de vase, în restaurant. Eram un soi de paharnic, dar nu turnam vin boierilor. Mă specializasem în spălatul paharelor”, povestea Brâncuși, despre experiența de la Mollard.

Muzeul Rodin

Următorul punct turistic al circuitului turistic Pe urmele lui Brâncuși la Paris va fi Muzeul Rodin, aflat în apropierea Domului Invalizilor. Este locul în care Constantin Brâncuși a lucrat ca asistent de studio al marelui Auguste Rodin, recunoscut drept unul dintre cei mai mari sculptori din toate timpurile.

După două luni, însă, Constantin Brâncuși a plecat rostind replica celebră „Rien ne pousse à l’ombre des grands arbres” (La umbra marilor copaci nu crește nimic).

Centrul Georges-Pompidou

Călătoria pe urmele lui Brâncuși va continua spre Centrul Cultural Georges-Pompidou, unul din cele mai mari muzee de artă modernă din lume, aflat în top 3 cele mai vizitate muzee din Franța. Este o minune culturală a secolului XX, unic prin scările rulante exterioare și prin tubulatura exterioară foarte colorată.

Lucrările artiștilor sunt prezentate, în ordine cronologică, în două secțiuni: perioada modernă (1905 – 1960) și perioada contemporană (din 1960 până în prezent).

Atelierul lui Brâncuși

În imediata vecinătate a Centrului Georges-Pompidou se află Atelierul lui Brâncuși, următorul punct al circuitului cultural-turistic. Atunci când și-a lăsat operele de artă moștenire statului francez, singura condiție pusă de Constantin Brâncuși a fost aceea ca atelierul în care a lucrat să rămână neschimbat. Între timp, însă, clădirea a fost dărâmată, dar atelierul a fost reconstruit, iar totul pare atât de autentic, încât ai senzația că Brâncuși a plecat puțin, dar trebuie să se întoarcă din clipă-n clipă.

Alcătuit din patru camere, atelierul poate fi admirat prin ferestre mari, care au înlocuit pereții exteriori.

Croazieră pe Sena

Dincolo de vizitarea obiectivelor turistice culturale, cu ghid local care vorbește limba română, sejurul la Paris include numeroase momente de răsfăț, așa cum este de exemplu croaziera pe apele Senei.

Plutind agale pe sub podurile Parisului, participanții la circuit vor putea admira, din cu totul altă perspectivă, clădirile emblematice ale orașului. Croaziera va dura două ore și jumătate, timp în care turiștii se vor bucura de o cină romantică.

Spectacol de artificii la Turnul Eiffel

De asemenea, întrucât circuitul turistic cultural Pe urmele lui Brâncuși la Paris debutează pe 14 iulie, chiar de Ziua Franței, iar atmosfera din oraș va fi cu totul specială, participanții la circuit vor fi conduși de ghidul local la un punct de panoramă asupra Turnului Eiffel pentru a admira magnificul spectacol de artificii care are loc tradițional cu această ocazie.

Agenția de turism tailor made Nordis Travel face parte din grupul de firme cu capital 100% românesc, specializat în dezvoltarea ansambluri hoteliere și rezidențiale de lux. Grupul de firme este format din 7 entități: Nordis Hotels, Nordis Development, Nordis Construct, Nordis Real Estate, Nordis Architecture, Nordis Travel si Nordis Property Management.

Sursa foto: Andreea Ivan/ Nordis Travel

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri