Cel mai mare aeroport din România, Henri Coandă, așteaptă începerea lucrărilor pentru un nou terminal de pasageri. Ideea proiectului datează din 1999, iar Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Aeroporturilor București, susține că acesta ar putea fi gata în 6-7 ani.

Deși este cel mai mare aeroport din România, Henri Coandă își atinge limita în perioadele de vârf. În acest sens, este așteptat cu nerăbdare debutul lucrărilor pentru un nou terminal de pasageri, care ar putea apărea în 6-7 ani și ar costa circa 800 de milioane de euro.

Valentin Iordache a declarat că lucrările noului terminal de Otopeni vor fi mult mai ample decât cele prin care a trecut Aeroportul Băneasa.

”Noul terminal de la Otopeni presupune crearea unui nou turn de control, noi spații comerciale, dar și aproximativ 12.000 de locuri de parcare. Exproprierile sunt gata, terenul pe care ar urma să fie construit acesta este al nostru și așteptăm începerea lucrărilor”, a precizat Iordache.

Acesta a mai spus că este important să ținem pasul cu creșterea de trafic la nivelul aeroporturilor din România.

Retail jobs

Sursa foto: Bucharest Airports/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri