Ruinele vechii Biserici Sfinții Îngeri, care a aparținut Schitului Buliga (construit în jurul anului 1750) au fost descoperite în Pitești, chiar în spatele Muzeului Județean.

Descoperirea a fost făcută odată cu începerea lucrărilor de consolidare și reabilitare a Muzeului Județean Argeș (fosta clădire a Prefecturii). În curtea interioară, chiar în spatele clădirii, au fost scoase la lumină ruinele vechii Biserici Sfinții Îngeri, care a aparținut Schitului Buliga. Cu această ocazie au fost descoperite mai multe oseminte, unele dintre ele fiind ale călugărilor de la schit, potrivit Consiliului Județean Argeș.

”Colegii mei au ajuns acum la al treizeci și optulea schelet de călugăr identificat. Au fost găsite și câteva monede din secolul XVI. Este un sit extrem de important. Această biserică a fost demolată pentru a lăsa loc Prefecturii și este pentru prima dată când acest sit este scos la lumină și cercetat din punct de vedere arheologic. Așteptăm să finalizăm lucrările de consolidare a Muzeului și conservăm acest sit pentru a le putea prezenta publicului vizitator", spune managerul Muzeului Județean Argeș, Cornel Popescu.

Conducerea Consiliului Județean Argeș vrea să conserve și să pună în evidență acest ansamblu arheologic de o mare importanță istorică și culturală, pentru a fi dat circuitului turistic. În plus, ar fi și un caz unic în România, de muzeu cu un sit arheologic în interiorul său.

Schitul Buliga a fost ridicat în secolul al XVIII-lea pe locul actualului Muzeu Județean Argeș și a fost demolat în anul 1900. Schitul, cu hramul Sfinții Îngeri, ridicat în anul 1745, dar definitivat abia în 1751, a fost ctitoria unui vestit negustor al vremii, Martin Buliga, și a soției sale, Anița.

Sursa foto: Consiliul Județean Argeș

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri