O unitate medicală mobilă va fi instalată în județul Argeș

O unitate mobilă ATI cu 12 paturi va fi instalată la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piteşti, în condiţiile în care în Argeş nu mai sunt locuri libere la terapie intensivă, scrie Agerpres.

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, a anunţat, după şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), că toate locurile de terapie intensivă pentru bolnavii de COVID-19 sunt deja ocupate.

Numărul pacienţilor în stare critică este alarmant de mare. În acest moment (...) nu mai există niciun loc în terapie intensivă. Aşteptăm Terapia Intensivă Mobilă care va sosi la Piteşti în cursul zilei de astăzi. Posibilităţile de internare a pacienţilor simptomatici şi critici sunt, în acest moment, limitate.

Dan Manu, vicepreşedinte al CJSU Argeş

Unitatea mobilă, care va fi deservită de personal de la SJU Piteşti, are toate echipamentele necesare unei astfel de secţii, respectiv ventilatoare, monitoare şi injectomate.

Citeste si:
Județul Argeș a lăsat deschise ”păcănelele”, dar a închis sălile de...
Județul Argeș a lăsat...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

În judeţul Argeş s-au înregistrat 97 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, potrivit datelor comunicate marţi de Instituţia Prefectului. Numărul persoanelor diagnosticate pozitiv de la începutul pandemiei a ajuns, astfel, la 2.911.

În spitale sunt internaţi 546 de pacienţi, dintre care 15 la ATI. De asemenea, 385 de persoane s-au externat la cerere.

De la începutul pandemiei, 900 de persoane din judeţul Argeş confirmate cu noul coronavirus s-au vindecat, iar 109 au murit.

Citeste si:
Unilever cumpără o unitate mobilă de terapie intensivă pentru Suceava
Unilever contribuie la...
Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri