Manager spital COVID-19: Pandemia poate dura 5-6 ani, nu putem să ne închidem în casă

Să fim responsabili și solidari și "să nu ne batem joc unul de munca celuilalt". Sunt singurele soluții în fața pandemiei de coronavirus, care ar putea dura 5-6 ani până trece definitiv, așa că "nu putem să ne închidem 5-6 ani în casă", afirmă, într-un interviu acordat HotNews.ro, medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, unul dintre cele mai importante spitale COVID din țară.

"Trebuie să învățăm să trăim cu acest virus", este îndemnul medicului Cristian Oancea, care mai spune că, de o lună de zile, dă exemplul județului Argeș, unde autoritățile locale au intervenit cu amenzi coercitive: "Din primele județe la nivel național, Argeș a căzut pe ultimele 2-3 locuri ca incidență de transmitere a virusului. Este nevoie și de implicarea autorităților locale pentru ca oamenii să respecte măsurile."

Care este situația la Timișoara, într-o perioadă în care numărul infectărilor este în creștere în toată țara, iar bilanțul bate în fiecare zi un nou record?

"Mai avem doar câteva locuri, dar situația este foarte dinamică - acum pot să am 5-6 locuri libere, dar în jumătate de oră poate să fie totul plin. Noi, la Spitalul de Boli Infecțioase 'Victor Babeș' din Timișoara, preluăm cazuri moderate și severe, iar Spitalul CFR, Spitalul Municipal, Spitalul din Lugoj și Spitalul Militar preiau cazurile ușoare spre moderate. Spitalul Militar a început să facă un sistem de spital modular, din containere, pentru că până acum era sistem de corturi, dar vine iarna. Spitalul Județean, pe lângă că ne-a ajutat, ca unitate de suport, cu o unitate mobilă de Terapie Intensivă, ne va ajuta din 16 oct și cu faptul că secția Ortopedie se transformă în zonă roșie, de COVID-19, și ne vor pune la dispoziție 70 de locuri", declară managerul Spitalului "Victor Babeș" din Timișoara.

Citește materialul integral pe Hotnews.ro.

Citeste si:
Shanghai a devenit cel mai conectat oraş în domeniul transportului...
Shanghai a detronat Londra,...

Sursa foto: Zigres / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri