Toți medicii de la ATI din spitalul din Ploiești și-au anunțat demisia, dacă vor fi obligați să trateze pacienți Covid și nonCovid în același timp

Toți medicii din secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) din Spitalul Județean de Urgență din Ploiești și-au anunțat demisia, dacă vor fi obligați să trateze pacienți obișnuiți și pacienți infectați cu noul Coronavirus în același timp, a declarat managerul spitalului pentru Observatorul Prahovean.

„Toți medicii de la ATI și-au anunțat demisia, în contextul în care vor fi obligați să trateze în același timp și pacienți ATI Covid și pacienți nonCovid. Deocamdată am fost ajutați cu trei medici rezidenți detașați pentru două săptămâni de la Timișoara și un medic specialist detașat pentru o săptămână”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, Marius Niculescu.

Aproape 30 de cazuri noi de COVID-19 şi 6 decese au fost raportate în ultimele 24 de ore la nivelul judeţului Prahova, focarul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti extinzându-se.

În spitalele din judeţ, unde sunt trataţi bolnavi COVID-19, sunt internate 160 de persoane, dintre care 37 sunt suspecte că ar fi infectate cu noul coronavirus. Dintre pacienţii confirmaţi, în secţiile de Terapie Intensivă sunt internaţi 13 (opt sunt ventilaţi mecanic).

Până în prezent, în Prahova, au fost efectuate 7.458 de teste pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.

Citeste si:
Coronavirus | Bilanț 13 august: Încă o zi cu RECORD ABSOLUT de...
Coronavirus | Bilanț 13...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri