Compania aeriană HiSky a început operarea primelor zboruri din noua bază operațională a companiei, aeroportul Otopeni din București. Pasagerii din Capitală vor putea călători cu HiSky către Timișoara și Cluj, dar și către Israel - Tel Aviv. Totodată, în vara acestui an, compania va opera mai multe zboruri charter, către destinații exotice, în parteneriat cu touroperatori români.

Odată cu deschiderea bazei de la București, HiSky lansează și un nou concept de servicii și preț, sub care se va desfășura activitatea companiei. „SMART COST” este propunerea pentru piața din România, un concept de călătorie care păstrează principiile de preț low-cost, însă se bazează pe comportamentele pasagerilor în stabilirea orarului de zboruri și a gamei de servicii adiționale.

Mai mult, pentru călătorii frecvenți pe rutele interne, companii și persoane fizice, operatorul introduce și o serie de abonamente „Smart Pass” care să ajute la predictibilitatea și optimizarea cheltuielilor de transport.

Una dintre direcțiile principale de dezvoltare pentru companie este deservirea traficului de business prin crearea legăturilor aeriene accesibile între capitală și orașele mari din țară.

„Cu deschiderea rutelor interne, din București către principalele două orașe, începem să conturăm una dintre strategiile de dezvoltare HiSky, trafic de business pentru piața din România. În fiecare dintre cele 5 zile lucrătoare avem câte două zboruri din București către Cluj și Timișoara și retur. Astfel, oferim posibilitatea pasagerilor de întoarcere în aceeași zi, fie că zboară din capitală către provincie sau invers, explică Mareș Cărăvan, Director Comercial HiSky Europe.

HiSky operează o flotă de cinci aeronave din familia Airbus A320, respectiv patru aeronave A320 cu 180 de locuri și o aeronavă A319 în configurație de 144 de locuri. Pentru siguranța pasagerilor și eficiență în operare, inclusiv pentru zboruri mai lungi, au fost alese aparate de zbor de producție recentă, iar programele regulate de întreținere vor fi efectuate la o bază specializată din România.

Compania are în acest moment peste 200 de angajați, dintre care aproape jumătate personal de zbor. Unul dintre piloții care operează curse regulate este și Directorul General, Iulian Scorpan, pilot comandant Airbus A320 cu peste 20 de ani de experiență de zbor și mai mult de 10 ani în managementul companiilor aeriene.

„Am avut ocazia în carieră, pe lângă activitatea la manșă, să trec și în partea executivă a aviației comerciale”, a declarat Iulian Scorpan, fondator și CEO HiSky.

Compania aeriană HiSky a fost înființată în anul 2020, iar până la finalul anului 2021 a depășit deja pragul de 200 mii pasageri transportați. HiSky operează zboruri din București, Cluj-Napoca, Baia Mare, Satu Mare, Iași și Chișinău către 10 destinații din România și din Europa. După deschiderea hub-ului de la București, operatorul anunță pentru sezonul de iarnă începerea deschiderea a încă 2 destinații interne, Oradea și Iași și a altor 10 destinații din Europa.

Sursa foto: HiSky

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri