Plaja de la Mamaia, extinsă cu câteva zeci de hectare, va fi amenajată în urma unui concurs internațional de soluții organizat de Ministerul Mediului și Ordinul Arhitecților. Lărgirea plajei a generat unele reacții negative în opinia publică, iar acum oficialii vor să îi consulte atât pe localnici, cât și pe turiști, despre ce și-ar dori să găsească la Mamaia.

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), prin Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR), în parteneriat cu Ordinul Arhitecţilor din România, anunţă demararea unui concurs internaţional de soluţii pentru viitoarea amenajare a plajelor din Mamaia, scrie Agerpres.

"Soluţia care va fi aleasă pentru viitoarea amenajare a plajelor din Mamaia va trebui să răspundă aşteptărilor publicului, dar şi locuitorilor din Constanţa. Avem deja parteneriatul încheiat cu Ordinul Arhitecţilor pentru a amenaja această plajă nouă", a transmis ministrul Barna Tanczos.

Ca primă etapă în procesul de consultare publică atât constănţenii, cât şi turiştii pot completa un chestionar electronic până pe 10 iunie.

Chestionarul dedicat LOCALNICILOR poate fi completat online AICI.

Retail jobs

Chestionarul dedicat TURIȘTILOR poate fi completat online AICI.

Apoi, afirmă ministrul, vor avea loc şi mese rotunde cu actorii locali, menite să alinieze direcţiile temei de proiectare cu nevoile viitorilor utilizatori.

Ne dorim să creăm o plajă complet diferită, dar care să poată concura cu orice plajă din lume.
Barna Tanczos, ministrul Mediului

În ultima perioadă, după lărgirea plajei de la Mamaia, au fost exprimate public nemulțumiri privind lățimea acesteia sau calitatea nisipului. Unele au venit de la hotelieri, care nu au putut exploata noua plajă, aceasta nefiind întabulată decât abia în martie 2022.

Citește și: FPTR, despre plaja lărgită din Mamaia: E un haos total. Suntem complet nemulţumiţi de lipsa de implicare a Ministerului Economiei

”Lărgirea plajelor este, probabil, cel mai important proiect al României din ultimii 30 de ani, cu o sumă record, de aproape 1 miliard de euro! Din păcate, guvernul actual a fost surd la solicitările celor din turism de a da în folosință la timp plaja Mamaia-Năvodari, și anume la început de sezon, imediat ce s-au terminat lucrările. Ea a fost gata la începutul lunii mai, și ministrul Mediului și al Economiei s-au "ascuns" după clauzele contractuale”, declara anul trecut Alin Burcea pentru wall-street.ro.

Citeste si:
Aproape 150 mil. de lei au cheltuit turiștii români pe litoral, de...
Estimare ANAT: Aproape 150 de...

În aprilie 2022, Guvernul a aprobat un OUG prin care firmele de pe litoral vor putea încheia acte adiţionale pentru închirierea prin încredinţare directă a noilor plaje.

Sursa foto: Alex Sanislav / Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Radu Pircă
Radu Pircă a lucrat în presa scrisă, online, TV și radio la ProTV, Cotidianul, stirileprotv.ro, ProFM, Jurnalul și Cultura, printre altele. A ținut seminarii de istoria gândirii politice și istorie politică și a publicat articole de istorie în România și Franța. Este absolvent de Științe Politice, în cadrul SNSPA.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri