Wizz Air se află în plină campanie de recrutare până la finalul lunii august și vrea să angajeze 100 de însoțitori de bord din România până la finalul anului. Iată în ce constă un interviu de angajare la Wizz Air, ce condiții trebuie să îndeplinești ca să te poți prezenta la interviu, dar și cât câștigă un însoțitor de zbor în cadrul companiei.

În ce constă un interviu de angajare la Wizz Air

Un interviu de angajare la compania Wizz Air are loc în limba engleză și presupune următoarele etape:

  • o discuție în care intervievatul se prezintă și își face un autoportret,
  • un exercițiu în care intervievatul trebuie să facă față unei situații gândite de Wizz Air, de regulă, unui pasager agitat sau nervos,
  • un exercițiu de grup, în care din nou intervievatul trebuie să reacționeze în fața anumitor situații,
  • interviul final cu un reprezentant din conducerea companiei.

”Interviul poate dura mai multe ore, dar poți fi acceptat ca angajat în aceeași zi”, a declarat Andras Rado, Senior Cabin Crew Recruitment Manager la Wizz Air.

După ziua în care are loc interviul, viitorul însoțitor de bord intră într-o perioadă de pregătire care durează șase săptămâni, perioadă în care acesta este plătit.

După circa 8 săptămâni, poți avea primul zbor ca parte a echipajului. Iar dacă, din motive pe care nu le putem controla, perioada de pregătire are loc în altă țară față de cea de origine, candidatul primește bani și cazare gratuită”, a explicat Rado.

Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a te prezenta la un interviu de angajare Wizz Air

Înainte de a te prezenta la un interviu de angajare Wizz Air, trebuie să ai în vedere următoarele:

  • cunoașterea aprofundată a limbii engleze,
  • deținerea diplomei de Bacalaureat (nu sunt necesare studii superioare),
  • înălțimea minimă atinsă trebuie să fie de 2,10 metri, cu mâna ridicată (motivația constă în faptul că însoțitorii de zbor trebuie să închidă spațiile destinate bagajelor de mână),
  • lipsa tatuajelor la vedere (acestea sunt permise doar dacă pot fi acoperite cu uniforma),
  • capacitatea de a înota cel puțin 50 de metri, fără ajutor (testul are loc la interviul de angajare).

”Poți dezvolta o carieră frumoasă într-o companie aeriană. Poți schimba bazele în care lucrezi și chiar poți deveni pilot”, a mai precizat Rado.

Cât câștigă un însoțitor de zbor la Wizz Air

Odată acceptat la interviu, angajatul Wizz Air primește funcția de însoțitor de zbor junior. După 9 luni petrecute la Wizz Air, acesta devine însoțitor de zbor, iar după alte 10 luni în companie capată poziția de însoțitor de zbor senior.

Un însoțitor de zbor la Wizz Air câștigă anual:

  • de la 45.060 de lei pentru însoţitor de bord Junior,
  • de la 46.152 lei pentru însoţitor de Bord,
  • de la 48.848 lei pentru însoţitor de bord Senior.

Salariilor li se adaugă bonusuri în funcție de numărul de distanța zborurilor (foto mai jos). Spre exemplu, dacă un zbor durează 120 de minute, un însoțitor de zbor primește 50,4 lei pentru dus și alți 50,4 lei pentru întors.

Sursa Foto: Captură de ecran

De asemenea, angajații companiilor aeriene pot beneficia de reduceri pentru membrii familiei, maximum cinci (pot fi și prieteni, nu doar rude apropiate). În plus, salariul brut este virat integral, chiar dacă există zile fără niciun zbor.

În altă ordine de idei, un însoțitor de bord poate lucra maximum 13 ore pe zi, de la momentul check-in-ului, ajungând la un total de 100 de ore de zbor pe lună. Acesta poate avea de la două la patru zboruri pe zi, depinde de durata acestora.Din aceste sume se reţin contribuţiile pentru sănătate şi pensie.

Sesiunile de recrutare la Wizz Air se vor derula după cum urmează: Bucureşti (17 iulie, 10 şi 26 august), Bacău (12 august), Cluj-Napoca (22 iulie, 10 şi 25 august), Craiova (21 iulie, 5 şi 19 august), Iaşi (19 iulie, 4 şi 19 august), Sibiu (8 august) şi Timişoara (14 iulie şi 12 august).

Compania aeriană Wizz Air a transportat 2,1 milioane de pasageri în 2021 și vrea să atingă pragul de un milion de zboruri pe an, ceea ce ar însemna ca un avion Wizz Air să decoleze la fiecare 30 de secunde.

Wizz Air și-a propus ca, în 2024, să efectueze cel mai lung zbor care ar putea dura 8 ore, având la dispoziție o aeronavă nouă. Zborul ar decola din Abu Dhabi și ar ateriza în Londra. În plus, compania vrea să reducă emisiile de carbon cu până la 25% până în 2030 și să își tripleze dimensiunile în următorii zece ani.

Sursa foto: Wizz Air

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri