Ca parte a unui plan de transformare a echipajelor de Frontieră din Regatul Unit, Ministerul de Interne intenționează să introducă o schemă de „Permisiune de călătorie” începând cu 2023. Toți cei care doresc să viziteze Regatul Unit vor avea nevoie de permisiune înainte de a intra în țară.

Deținătorii de pașapoarte din Marea Britanie și Irlanda nu vor sunt vizați de această măsură, însă ceilalți pasageri din UE sau din afara continentului ar urma să fie nevoiți să solicite o viză sau o „Autorizație de călătorie electronică”, adică ETA, scrie euronews.com.

Toți vizitatorii care în prezent nu au nevoie de viză pentru a intra în Regatul Unit, inclusiv cei din UE, vor trebui să solicite o ETA care ar putea costa aproximativ 18 lire sterline (21 de euro). Un document care detaliază planul Ministerului de Interne spune că acestea vor trebui să furnizeze detalii biografice, biometrice și de contact și să răspundă la un scurt set de întrebări.

Aceasta nu este o viză, ci un sistem care va permite unei persoane să se îmbarce într-un zbor pentru a călători în Marea Britanie. Va fi similar cu Sistemul electronic de autorizare de călătorie al SUA (ESTA), care a fost introdus după atacurile teroriste din 11 septembrie 2001.

Schema urmează să fie testată din martie 2023 cu vizitatori din Kuweit, Qatar, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Oman și Bahrain. Măsura ar putea fi introdusă pentru restul turiștii din celelalte țări până la sfârșitul anului viitor.

Citește și: O nouă taxă pentru turism, în Europa. Ce este ETIAS și de când intră în vigoare

Marea Britanie ar vrea să renunțe la punctele clasice de frontieră din aeroport. Cum s-ar putea face accesul pentru străini din 2024

Marea Britanie intenționează să implementeze puncte de trecere a frontierei de tip „contactless” în aeroporturile din Marea Britanie începând cu 2024, a declarat Priti Patel, ministrul de interne.

Concret, autoritățile din Marea Britanie ar vrea să ușureze accesul în țară, prin introducerea unor opțiune de scanare facială care vor permite pasagerilor străini să nu mai treacă prin punctele clasice de frontieră, prin care să prezinte pașaportul.

Acesta lucru le va permite unor pasageri să intre în țară fără a utiliza o poartă electronică pentru pașaport și fără a mai vorbi cu un ofițer de la Poliția de Frontieră. În schimb, ar putea fi nevoiți să încarce o fotografie cu ei înșiși și să o trimită Ministerului de Interne înainte de a călători.

Prin acest tip de schemă, autoritățile își propun să reducă din cozile de la graniță, „ajutând la accelerarea călătoriilor numărului de turiști către Regatul Unit”. Călătorii vor fi supuși unui „pre-screening”, fiind identificați la graniță prin „cea mai recentă tehnologie”.

„În calitate de ministru de interne, m-am concentrat pe reluarea controlului asupra sistemului nostru de imigrare prin Noul meu plan pentru imigrare”, a spus Priti Patel, ministru de Interne.

„Vrem să ne asigurăm că prin această măsură avem o frontieră potrivită pentru secolul XXI, ce permite călătorilor să obțină o viză și să treacă cu ușurință granița, menținând în același timp acei parametri de siguranță națională”, a mai precizat oficialul guvernamental.

Prin noua schemă de autorizare electronică de călătorie (ETA), înainte de a zbura, turiștii ar trebuie să trimită o serie de detalii biografice și biometrice, cum ar fi fotografii cu fețele lor, pentru a putea fi identificați.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri