Aproape 80.000 de turiști au rămas blocați la un resort din Hainan, insulă aflată în sudul Chinei, din cauza unui focar de COVID. Autoritățile insulare au luat decizia de a introduce restricții după ce infectările cu coronavirus au ajuns de la 24 la 127, în doar o zi.

De la începutul acestei luni, considerată vârful sezonului pe insulă, 983 de infecții au fost înregistrate, acestea ducând la anularea zborurilor și a biletelor de tren pentru părăsirea zonei turistice. Turiștii care vor să plece de pe insulă trebuie să efectueze cinci teste PCR în șapte zile, iar rezultatul acestora să fie negativ.

La aeroportul de pe insulă, mai mulți turiști au încercat să găsească soluții pentru a părăsi destinația, mai ales că se apropie începutul școlii. În plus, alți turiști se plâng de costul traiului din Hainan, scrie 20 minutos.es.

Prin urmare, la solicitarea autorităților, hotelurile au fost nevoite să reducă la jumătate prețurile pentru oaspeții lor în perioada de izolare din cauza numărului mare de vizitatori care au rămas blocați în Sanya, resortul de pe insulă.

China menține politica de toleranță zero față de coronavirus care i-a permis să se impună în fața diverselor focare de la începutul pandemiei prin izolare, teste în masă sau închiderea aproape totală a granițelor sale.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri