Pe măsură ce criza aviației a luat amploare, călătoriile cu trenul în Europa au renăscut. Din fericire, țările din întreaga UE investesc în căi ferate care oferă legături mai bune și mai rapide ca niciodată. De la trenuri de noapte cu buget redus până la trasee naționale, Euronews a alcătuit lista celor noi rute feroviare europene, care leagă cele mai importante orașe din Europa.

De la Viena la Paris cu Nightjet

Compania națională austriacă de căi ferate Nightjet a lansat o nouă rută între Viena și Paris via Salzburg și München.

Călătoria durează 14 ore și se efectuează de trei ori pe săptămână în ambele direcții, iar prețurile variază de la aproximativ 30 de euro pentru un loc până la 120 de euro pentru un compartiment privat.

De la Berlin la Stockholm cu Snälltåget

Compania feroviară suedeză Snälltåget a redirecționat serviciul feroviar Berlin-Malmö peste Danemarca, prelungindu-l în același timp până la Stockholm. Călătoria completă durează puțin mai puțin de 17 ore, iar prețurile pornesc de la aproximativ 50 de euro.

De la Genova la Napoli cu NTV Italo

La sfârșitul anului 2021, compania feroviară italiană de mare viteză NTV Italo a lansat un serviciu pentru Genova, care leagă orașul portuar din nord-vestul Italiei.

Călătoria de la Genova la Napoli durează mai puțin de șapte ore și costă aproximativ 80 de euro dus-întors.

De la Milano la Paris cu Frecciarossa

De asemenea, la sfârșitul anului 2021, Frecciarossa a lansat un nou tren între Milano și Paris. Călătoria durează puțin sub șapte ore iar biletele au un preț de 29 de euro.

Citiți și: Top 10 gări în care nu te vei supăra că trenul tău are întârziere.

De la Porto la Lisabona și Vigo

Portugalia a aprobat planurile pentru o linie feroviară de mare viteză între Lisabona, Porto și Vigo. Aceasta va face parte din rețeaua feroviară iberică de mare viteză mai largă care va uni țara și o va conecta cu Spania. În prezent, este nevoie de aproape trei ore pentru a călători cu trenul între Porto și Lisabona. Noua legătură feroviară va reduce durata călătoriei la doar o oră și 15 minute. În cele din urmă, noua linie va conecta orașele portugheze cu Vigo, în Spania.

De la Amsterdam la Austria cu Ski Express

Iubitorii sporturilor de zăpadă se pregătesc pentru lansarea unui nou tren de noapte între Amsterdam și unele dintre cele mai mari stațiuni de schi din Austria. Trenul "Ski Express" va pleca din Amsterdam în fiecare vineri seara, între 23 decembrie și 31 martie.

De la Amsterdam la Zurich cu Nightjet

NightJet a lansat o rută între Amsterdam și Zurich la sfârșitul anului 2021. Acesta pleacă la ora 20.30 și ajunge la ora 8.05.

Opțiunile de dormit variază de la cușete (de la aproximativ 60 de euro) la cabine de dormit (de la aproximativ 120 de euro).

De la Madrid către Alicante și Valencia cu Ouigo

În octombrie 2022, compania Ouigo va lansa o nouă rută de mare viteză între Madrid, Alicante și Valencia. Inițial, prețul biletelor va fi de 9 euro dus-întors cu o valiză, dar va costa aproximativ 30 de euro după perioada de lansare.

De la Barcelona la Madrid cu Iryo

De la sfârșitul lunii noiembrie, 16 trenuri dus-întors vor circula zilnic între Barcelona și Madrid, în doar 2,5 ore pe sens și la un preț de doar 18 euro.

De la Ljubljana la Budapesta cu Căile Ferate Maghiare

Lansat în decembrie 2021, trenul Căilor Ferate Maghiare merge de la Ljubljana, Slovenia, până la Budapesta, Ungaria. Călătoria durează de la 7,5 ore, iar trenurile pleacă la 5:05 și la 9:35, pornind de la 16 euro pe sens.

De la Stockholm la Hamburg cu SJ EuroNight

Lansat în septembrie 2022, trenul de noapte de la Stockholm Central la Hamburg-Altona este alimentat cu energie regenerabilă. Acesta pleacă zilnic la ora 17.30 și sosește la ora 6.30, trecând prin Copenhaga pe drum. Cea mai ieftină opțiune este un loc în vagon (de la 25 de euro).

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri