Dacă în sezonul estival românii optează pentru Grecia, Turcia și Bulgaria, atunci când se lasă frigul, printre destinațiile preferate de români se regăsesc Thailanda, Madeira și Siri-Lanka. Cât costă câteva zile de concediu într-o țară exotică?

"Comparativ cu anul trecut când marea majoritate a românilor au optat pentru destinații precum Kenya și Maldive pentru sezonul rece al anului, acum destinațiile de top, preferate de români, sunt Thailanda, Madeira și Siri Lanka", declară Ana Maria Gherasim, Sales Manager Eturia.

Bugetul pe care și-l rezervă românii în această perioadă pentru o vacanță exotică este de 1.350 - 2.000 euro pentru o persoană. Aceste pachete includ zborul și taxele de aeroport, transferul hotel - aeroport, regimul de mese all inclusive sau personalizat și chiar asigurarea medicală. Sejurul este de regulă de 9 zile.

Potrivit reprezentantei Eturia, unii românii aleg și vacanțele de grup în America Latină. Drept exemplu poate fi și un Circuit de grup în Peru, perioada vacanței fiind de 10 zile iar prețul este de 3.350 euro/de persoană

"Comparativ cu anul trecut am înregistrat o creștere de 15-25% a numărului de turiști. Românii aleg destinațiile exotice pentru că își doresc să descopere alte lucruri călătorind, vor altceva, ceva mai mult. Turistul care a descoperit Europa, vrea altceva. Românii care au descoperit Asia își doresc să o descopere și mai mult", menționează Ana Maria Gherasim.

În perioada următoare, Asia ar putea reprezenta o destinație vizată de tot mai mulți români, având în vedere că regiunea abia acum a devenit cu adevărat disponibilă petru turiștii din întreaga lume, după ridicarea restricțiilor anti-Covid.
În Japonia, de exemplu, abia luna trecută, după o lungă perioadă de timp, au fost eliminate ultimele măsuri de prevenție împotriva răspândirii Covid, iar turiștii pot călători din nou în "Țara Soarelui Răsare". Singura țară din Asia care mai păstrează restricțiile pandemice este Indonezia, acolo unde turiștii nevaccinați trebuie să petreacă 5 zile în carantină la intrarea în țară.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alina Anghel
Alina a absolvit Facultatea de Jurnalism în Republica Moldova, la Chișinău. Ca jurnalist a lucrat anterior pentru libertv.md, iar acum scrie pentru Wall-Street.ro, unde acoperă domenii precum turism, sănătate și HoReCa.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri