Nici nu s-a încheiat bine anul 2022, un an marcat de unul dintre cele mai brutale războaie din istoria recentă, că, iată, unii se gândesc deja la destinații de vacanță pentru anul 2023. Și bine fac. Pentru aceștia așadar, cel mai cunoscut ghid de călătorie din lume, Lonely Planet, a publicat topul destinațiilor pe care orice călător împătimit ar trebui să le ia în considerare.

În premieră, topul anual publicat de cunoscutul ghid propune un format diferit pentru destinațiile de anul viitor, împărțindu-le în 5 categorii: Culinar, Educație, Călătorie, Destindere și Conectare, conform CNN.

"Anul acesta, ne-am propus să încercăm ceva nou și am vrut de asemenea să transpunem felul în care i-am văzut pe turiști că își caută destinațiile, mai precis luând în considerare criterii precum călătoria în sine, dar și cele legate de experiență", a declarat Nitya Chambers, senior vice president în cadrul Lonely Planet.

De asemenea, conform sursei citate, anul acesta editorii s-au concentrat mai puțin pe destinațiile foarte cunoscute, cum ar fi, spre exemplu, Paris, alegând în schimb destinații mai puțin frecventate, dar cu nimic mai prejos din punct de vedere al criteriilor alese, cum ar fi Marseille.

Iată, prin urmare, care sunt destinațiile câștigătoare pentru anul 2023, așa cum au fost repartizate pe cele 5 categorii:

Culinar

Umbria, Italia
Kuala Lumpur, Malaezia,
Fukuoka, Japonia
Lima, Peru
Africa de Sud
Montevideo, Uruguay

Călătorie

Traseul Istanbul - Sofia
Noua Scoție, Canada
Bhutan
Zambia
Australia de vest

Destindere

Halkidiki, Grecia
Jamaica
Dominica, țară insulară din Marea Caraibelor, aflată la sud de Guadelupa și la nord de Martinica
Insulele Raja Ampat, Indonezia
Malta
Iordania

Conectare

Alaska
Albania
Accra, Ghana
Sydney, Australia
Guyana
Boise, SUA

Educație

Manchester
New Mexico, SUA
Dresda
El Salvador
Scoția de sud
Marseille

Sursa foto: Shutterstock / ibnu alias

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri