Introducerea scanerelor 3D în aeroporturi ar putea însemna și reguli noi la bagajele de mână. Această nouă regulă s-ar putea aplica în Marea Britanie, acolo unde lichidele în recipiente mai mari nu ar mai reprezenta o problemă în bagajele de mana, scrie Euronews.com.

Guvernul Regatului Unit are în vedere instalarea scanerelor de înaltă tehnologie în aeroporturile din întreaga țară. Dacă tehnologia este lansată, regulile de securitate privind scoaterea lichidelor și a laptopurilor din bagajele de mână ar putea fi eliminate în Regatul Unit, în 2024. O decizie finală nu a fost încă luată, dar ce ar putea însemna aceasta pentru viitorul călătoriilor aeriene?

Care sunt regulile actuale de securitate pentru lichidele din bagajul de mână?

Regulile actuale din aeroporturile din Marea Britanie impun pasagerilor să pună toate lichidele într-o pungă de plastic transparentă pentru a trece prin securitate. Pasagerii au voie să aducă maximum un litru de lichid în recipiente de până la 100 ml, deși, în practică, majoritatea aeroporturilor permit o pungă de plastic per pasager.

Punga de plastic trebuie scoasă din bagajul de mână atunci când trece prin controalele de securitate. Punga pentru lichide trebuie pusă într-o tavă împreună cu orice laptop, tabletă sau alt echipament. Aceste reguli există încă din noiembrie 2006.

Citește și: Cluj-Napoca, primul aeroport din România unde pasagerii nu trebuie să mai arunce lichidele sau să scoată dispozitivele din bagaj

Ce s-ar putea schimba din 2024?

Guvernul Regatului Unit ia în considerare implementarea scanerelor 3D în aeroporturi în următorii doi ani. Acest lucru ar însemna că pasagerii nu mai trebuie să-și scoată punga cu lichide sau laptopurile din valize atunci când trec prin scannerele de la securitate. Tehnologia este similară cu scanerele CT utilizate în spitale.

Potrivit Times, aeroporturile mari din Marea Britanie au primit un termen limită de la jumătatea anului 2024 pentru a introduce scanerele de înaltă tehnologie. Miniștrii efectuează o analiză și este așteptat un anunț oficial în următoarele câteva săptămâni.

Tehnologia avansată a fost deja utilizată pe aeroportul Heathrow din Londra, din 2017. Concret, această tehnologie permite personalului să mărească articolele din bagajele călătorilor și să rotească imaginile pentru o inspecție detaliată a lucrurilor prezente în bagaj.

„Tocmai am început extinderea zonei de securitate din Terminalul 3, care va avea mai multe scanere CT și va avea un termen limită de la mijlocul anului 2024 de la [Departamentul pentru Transport]”, a declarat directorul executiv al Heathrow, John Holland-Kaye, pentru Times.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri