Aeroportul internaţional "Avram Iancu" din Cluj-Napoca este primul din ţară şi printre puţinele din Europa în care călătorii nu mai trebuie să scoată pentru controlul de securitate lichidele şi aparatele electronice din bagajele de mână, ca urmare a achiziţionării unor echipamente de scanare mai performante, scrie Agerpres.

"Această facilitate extraordinară pentru pasageri vine ca urmare a achiziţionării echipamentelor de scanare standard C3 cu o capacitate avansată şi rapidă de procesare a bagajelor, determinând reducerea timpului de aşteptare pentru pasageri la efectuarea controlului de securitate. De joi, pasagerii pot să îşi ducă apă şi suc şi să nu le mai cumpere din aeroport, unde sunt foarte scumpe. Nu este limită de cantitate. Totodată, au fost achiziţionate şi echipamente de scanare a bagajelor de cală de tip CTX, cu un nivel superior de detectare a explozibililor", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, directorul general al aeroportului clujean, David Ciceo.

El a mai spus că această realizare a fost posibilă în urma cooperării dintre aeroportul clujean, Brigada Antitero a SRI, care asigură controlul de securitate, şi Autoritatea Aeronautică Română.

Citește și: 5 sfaturi pentru cei care vor să zboare cu avionul în această perioadă de la Ramona Colea, Director General FlightClaim

David Ciceo a mai spus că echipamentele de securitate au fost achiziţionate cu finanţare nerambursabilă prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, în valoare de 42,4 milioane de lei, din care 28,2 milioane de fonduri europene, iar restul de la bugetul de stat.

De asemenea, aeroportul clujean a achiziţionat echipamente de ultimă generaţie pentru situaţii de urgenţă, cu fonduri nerambursabile.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri