Aeroportul International „Traian Vuia” din Timisoara va cumpara echipament pentru controlul de securitate in valoare de 53 de milioane de lei, potrivit unui proiect de hotarare de Guvern aflat in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Transporturilor.

Aeroportul din Timisoara trebuie sa inlocuiasca actualele componente ale sistemului pentru controlul de securitate, care sunt achizitionate in principal in anul 2008, pentru ca sunt uzate moral si fizic, argumenteaza Ministerul Transporturilor.

Sistemul pentru controlul de securitate include echipamente de scanare destinate bagajelor de cala si de cabina si proviziilor de aeroport, expedierilor de marfa si posta si echipament de detectare a urmelor de exploziv. Valoarea totala a investitiei este de 52,9 milioane de lei, inclusiv TVA.

Sistemul integrat pentru controlul de securitate va dota fluxurile de plecari pasageri existente. In etapa ulterioara, o parte dintre aceste echipamente de securitate vor fi mutate si vor asigura partial fluxurile de procesare ce se vor realiza in noile constructii din compunerea infrastructurii aeroportuare aflate in stadiul de studiu de fezabilitate (terminalul de plecari externe).

Datele statistice arata ca Aeroportul International Timisoara a fost tranzitat in anul 2017 de 1.621.529 pasageri si a oferit suport logistic la peste 17.800 de zboruri. In anul 2018, desi doua companii aeriene low cost si-au redus drastic activitatea, trendul ascendent al traficului nu a fost afectat in mod dramatic. Astfel, estimarea evolutiei pentru anul 2019 prevede depasirea maximului realizat anterior si inregistrarea a peste 1.625.000 de pasageri, se arata in documentul citat.

In medie, pe zi vor fi supusi controlului de securitate un numar de peste 4.000 de pasageri. Avand in vedere ca, de regula, controlul de securitate se realizeaza in intervalul 04:00 – 21:00, rezulta un trafic mediu de 47 de pasageri pe ora si de peste 500 pasageri pentru orele de varf.

Sursa foto: Facebook Aeroportul Timisoara

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri