România nu este una dintre destinaţiile preferate de europeni, reprezentând mai puţin de 1% din preferinţele acestora de călătorie, iar performanţa acesteia de până acum în turism arată o scădere cu 45% a sosirilor internaţionale şi cu 39% a nopţilor rezervate comparativ cu 2019, potrivit datelor platformei de investiţii eToro, care se bazează pe ultimul raport trimestrial al European Travel Commision (ETC), conform Agerpres.

"Din păcate, România nu este una din destinaţiile preferate, reprezentând mai puţin de 1% din preferinţele de călătorie. Comparativ cu 2019, pentru România, performanţa de până acum în turism arăta o scădere de 45% a sosirilor internaţionale şi o scădere de 39% a nopţilor rezervate, conform ultimului raport trimestrial al ETC", se spune în comunicat.

Ţările preferate pentru următoarea călătorie a europenilor sunt Franţa, Spania, Italia, Germania şi Grecia, potrivit celui mai recent sondaj al European Travel Commision, Astfel, primele trei ţări pentru o călătorie de agrement sunt Franţa, Italia şi Spania, în timp ce Austria, Germania şi Spania sunt primele trei ţări pentru călătoriile de afaceri.

Pentru europeni, criteriile de alegere a destinaţiei sunt, în ordine: vreme plăcută, chilipiruri şi oferte atractive, o destinaţie care să nu fie aglomerată, cu localnici prietenoşi şi primitori. Pandemia de Covid-19 a lăsat urme, alte criterii fiind rutele directe de transport fără nicio restricţie de călătorie, dar locul trebuie să aibă protocoale de sănătate sigure şi eficiente în gestionarea Covid-19.

Potrivit WTTC (World Travel and Tourism Council), în următoarele 12 luni, 63% dintre persoanele intervievate din 25 de ţări intenţionează să facă o călătorie de agrement, 27% dintre acestea plănuind trei sau mai multe călătorii.

Însă, revenirea la nivelurile de dinaintea pandemiei va dura ceva timp, Global Data estimând că, până în 2025, se preconizează că plecările internaţionale vor ajunge la 98% din nivelurile din 2019.

Sursa foto: Shutterstock / CristiCroitoru

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri