Ministrul turismului, Daniel Cadariu, este de părere că românii care sunt iubitori de ski pot alege și alte destinații decât Austria în acest sezon. Declarațiile ministrului, făcute la Digi24, vin în contextul în care Austria a rămas singurul stat ce se opune aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen.

Ministrul turismului îi încurajează pe români să ia în calcul și alte destinații pentru vacanța de iarnă, înafară de Austria. Cadariu a arătat că, în medie, 370.000 de turiști români vizitează Austria anula, în condițiile în care doar 40.000 de austrieci vin în România. Anul acesta, datele arată că doar 30.000 de turiști austrieci au ajuns în țara noastră în primele 10 luni ale anului.

E clar că principala țintă a turiștilor români în Austria sunt pârtiile de schi, însă știm cu toții că nu numai în Austria sunt condiții ideale pentru schiat. Sunt astfel de condiții, poate în unele cazuri și mai bune, în Elveția, Italia, Franța, Germania", a declarat ministrul Turismului. Cadariu a spus că nu există motive de natură tehnică care să poată să motiveze decizia Austriei de a se opune aderării României la Schengen. În plus, ministrul a spus și că nu există motive de ordin economic pentru această decizie, el adăugând că nu înțelege această mișcare a oficialilor de la Viena.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri