Pe măsură ce călătoriile încep să revină la nivele pre-pandemice, prestigiosul clasament al platformei de rezervări online Booking.com a dezvăluit topul celor mai ospitaliere destinații din lume în 2023.

Astfel, în analiza acestui clasament, al unsprezecelea al companiei, au fost selectate 220 de țări și teritorii, 240 de milioane de utilizatori verificați ai platformei, 1.364.415 furnizori de servicii hoteliere, 230 de servicii de închiriere mașini și 58 de firme de taxi ce operează în zona aeroporturilor.

Conform acestei baze uriașe de date, țările care conduc în clasamentul premiilor primite sunt Italia, Spania și Franța, urmate de Germania, Croația, Polonia, Marea Britanie, Grecia, Brazilia și Statele Unite.

Booking.com mai arată de asemenea și faptul că, din paleta de opțiuni de cazare alese de clienții platformei, apartamentele continuă să ocupe interesul cel mai mare, ocupând primul loc pentru cel de al șaselea an la rând.

De asemenea, pentru prima oară în istoria clasamentului, casele de vacanță s-au clasat pe locul al doilea, detronând, practic, hotelurile, în vreme ce casele de oaspeți și variantele bed and breakfast completează primele 5 locuri.

Totodată, mai notează booking.com, una din zece locații de vacanță a fost recunoscută ca operând cu grijă și responsabilitate față de sustenabilitate.

Dintre tipurile de facilități de cazare analizate, hotelurile au ocupat cea mai mare proporție de spații ce se regăsesc în această situație (15%).

Cât privește serviciile de închirieri de mașini oferite călătorilor, cele din Spania au ocupat prima poziție, urmate de cele din Grecia, Franța, Italia și Portugalia.

"Aceste premii sunt o modalitate de a le mulțumi partenerilor noștri pentru felul în care i-au făcut pe turiști să se simtă bine primiți, dar și pentru efortul pe care l-au depus pentru a crea experiențe incredibile pentru clienții noștri", a declarat Arjan Dijk, Chief Marketing Offiecer Booking.com.

Cât despre surpriza produsă de România în clasamentul Booking.com pe 2023, țara noastră se află la jumătatea clasamentului celor mai ospitaliere regiuni din lume, cu zona Mureș:

1. La Rioja, Spania
2. Epirus, Grecia
3. Oberosterreich, Austria
4. County Down, Marea Britanie
5. Mureș, România
6. Marlborough, Noua Zeelandă
7. Ninh Binh, Vietnam
8. Limon, Costa Rica
9. Newfoundland & Labrador, Canada
10. North Dakota, Statele Unite

Sursa foto: Shutterstock / CristiDumi

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri