Indiferent dacă sărbătorești iubirea pe 14 februarie, de Valentine’s, sau pe 24 februarie, de Dragobete, una dintre cele mai bune idei este un sejur într-o destinație romantică. Am căutat cele mai bune 7 astfel de locuri unde să te bucuri din toată inima de ziua îndrăgostiților.

Ce surpriză poate fi mai frumoasă de Valentines’s, Dragobete (sau ambele) decât să mergi cu persoana iubită într-o destinație romantică care nu e banala Vale a Prahovei sau un restaurant din Centrul Vechi? Dacă ești în pană de idei sau nu ai chef să cauți, avem 7 idei de locuri de vis unde puteți să vă sărbătoriți dragostea și, de ce nu, să îi pui marea întrebare. Am căutat să nu fie la capătul lumii, ci relativ aproape, ca să nu riști să petreci ziua îndrăgostiților într-o escală, în aeroport, chiar dacă anul acesta poți lega Valentines’s ori Dragobete de week-end (prima pică marți, a doua – vineri).

Insula Galešnjak, Croația

Cunoscută și drept Insula Iubirii sau Insula Îndrăgostiților, deoarece are formă de inimă, Galešnjak nu este foarte departe de Zadar sau Split, unde există aeroporturi. Insula nu este locuită, dar e ușor accesibilă închiriind o ambarcațiune. În apropiere, la Nin, un alt loc superb pentru o vacanță de Valentine’s Day sau Dragobete, sunt o mulțime de hoteluri romantice cu vedere la Marea Adriatică.

FOTO: Shutterstock

Chiar și cupluri celebre ca Beyonce și Jay-Z au ales Galešnjak pentru a-și sărbători iubirea. Cum insula în formă de inimă este o proprietate privată, poți chiar să o închiriezi dacă ai planuri pentru o ceremonie mai amplă (da, la nuntă ne gândeam).

Satul Varenna, Italia

Pe malul lacului Como, la 60 de kilometri de Milano, acest sat medieval absolut fermecător a devenit extrem de popular după ce George Clooney și-a cumpărat aici o vilă. Dar chiar și fără starul american, e un loc extrem de romantic, indiferent de anotimp.

FOTO: Unsplash

Pe lângă splendoarea lacului, clădirile istorice din Varenna și din localitățile din jur – Bellagio, Tremezzo, Lecco - sunt un decor perfect pentru Valentine’s. În plus, puteți găsi și cazare în multe clădiri istorice de aici. Ce poate fi mai seducător de Valentine's decât o noapte în palatul unui nobil italian?

Špičnik, Slovenia

Numele acestui cătun probabil nu vă spune nimic. Este însă un loc perfect pentru o zi dedicată iubirii, deoarece aici se află șoseaua în formă de inimă, unică în lume.

FOTO: Unsplash

Sigur, nu o să petreceți foarte mult timp la Špičnik, dar foarte aproape este orașul sloven Maribor, a cărui arhitectură medievală este decorul perfect pentru Valentine’s ori Dragobete. Și cum iubirea și vinul merg perfect împreună, în Maribor puteți vedea și cea mai veche viță-de-vie din lume, care încă mai face struguri, după mai bine de 4 secole.

Verona, Italia

Ce poate fi mai romantic decât orașul lui Romeo și al Julietei? Este atât de căutat de îndrăgostiți încât primăria vrea să le ceară bani turiștilor pentru a sta sub balconul Julietei.

FOTO: Unsplash

În plus, puteți vizita castelul, biserica unde se spune că s-ar fi căsătorit Romeo și Julieta, un amfiteatru roman (nu neapărat și romantic), superba grădină Giusti, unde vă puteți destăinui taina inimii – și nu e departe nici Varenna, despre care am scris mai sus. Foarte aproape e și Veneția, un alt loc care aproape că rimează cu iubirea.

Lagh de Calvaresc, Elveția

Aproape de granița dintre Elveția și Italia, în cantonul Graubunden, acest lac în formă de inimă are una dintre cele mai spectaculoase priveliști din lume. Nu e însă ușor accesibil: drumul până la cea mai apropiată localitate durează 6 ore (dus-întors) și veți avea de urcat aproape 1.000 de metri.

Pe de altă parte, februarie este luna ideală pentru a vizita Lagh de Calvaresc – nu din cauza Valentine’s și Dragobete, ci pentru că e momentul din an când e suficient de plin de apă ca să aibă o formă perfectă de inimă.

Plaja Preveli din Creta, Grecia

Ce să căutați pe o plajă din Grecia iarna? Preveli nu e însă orice plajă. E un loc special, datorită stâncii în formă de inimă, un loc perfect pentru a vă declara dragostea.

În plus, spre deosebire de alte destinații populare de Valentine’s, această plajă din Creta nu este extrem de vizitată de turiști în februarie, în ciuda aspectului magic al stâncii. Un motiv ar fi acela că aveți de urcat vreo 400 de trepte - dar locul are o atmosferă unică, parcă din altă lume, iar marea posedă un farmec special iarna.

Bâlea Lac, România

Nu puteam să nu alegem și un loc din România. Din păcate, Tunelul Dragostei din Caraș-Severin nu mai există, dar Munții Făgăraș sunt și ei un loc de vis iarna. Hotelul de gheață este perfect pentru o zi a îndrăgostiților pe care nu o veți uita niciodată.

O noapte sub cerul acoperit de stele, în inima muntelui, este printre cele mai romantice experiențe pe care i le puteți oferi sufletului pereche. Dacă vă sperie frigul, există și Cabana Bâlea Lac. Chiar dacă Transfăgărășanul e închis în acestă perioadă, puteți urca cu telecabina de la Cascada Bâlea, un alt decor splendid pentru Valentine’s ori, mai degrabă, pentru sărbătoarea românească a dragostei, Dragobetele.

Ca variantă de rezervă, dacă nu îți place niciuna dintre aceste idei, ai întotdeauna Parisul, orașul iubirii.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri