Amazonia, primul centru de wellness, relaxare și distracție acvatic din Banat, se va deschide în data de 31 martie, după investiții de peste 100 de milioane de lei și lucrări complexe care au durat 21 de luni, ce au rezultat într-o amplă reconversie urbană.

Complexul Amazonia este localizat pe strada Avram Imbroane nr. 56 și se întinde pe o suprafață de peste 4,3 hectare. Complexul va funcționa pe toată perioada anului între orele 10.00 și 22.00. Amazonia propune multiple bazine cu apă, complex de saune, centru de terapie și wellness, dar și o serie de tobogane și instalații de entertainment, se arată într-un comunicat remis redacției.

Complexul Amazonia creează 150 de locuri de muncă. Cantitatea de beton utilizată depășește 6.000 mc și au fost instalate peste 11 km de țevi. Filtrarea apei din bazine este efectuată cu ajutorul a 12 filtre cu o capacitate de 900 mc/oră. Energia este asigurată de 243 de panouri fotovoltaice, cu o putere totală instalată de 500 kW.

Amazonia beneficiază de o finanțare europeană de 28 milioane de lei, reprezentând 30% din investiția totală, derulată de compania Prompt Real Estate Solutions SRL, care va și opera complexul de wellness și entertainment.

Cum a fost amenajat complexul

Amazonia are trei zone principale: Aquapark, Termal și Spa, la care se adaugă zona centrul de terapie și masaj, respectiv zona de luat masa. De asemenea, va fi deschisă și o unitate de cazare pentru cei care efectuează tratamente și terapii pentru mai multe zile.

Zona Aquapark se întinde pe 7.500 mp și are un bazin de 300 mp cu adâncime maximă de 40 cm, dedicat copiilor de până în 10 ani, echipat cu tobogane și jucării acvatice; un bazin care are 4 tobogane cu trasee diferite și înălțimi de la 3 până la 9 m; bazinul mare de relaxare cu o suprafață de 750 mp prevăzut cu 2 instalații de tip râu leneș, 58 de locuri de hidromasaj, 10 șezlonguri pentru masaj cu aer, 5 vulcani de aer, instalații de masaj cervical și jacuzzi, grotă, perdea de apă și iluminat cromoterapeutic; respectiv un bazin interior/exterior prevăzut, de asemenea, cu diferite instalații de aer și hidromasaj.

(Sursa foto: Prompt Real Estate Solutions)

Zona Termal este prevăzută cu 3 bazine – un bazin interior cu apă termală, un bazin interior cu apă clară, respectiv un bazin exterior cu apă termală. Temperatura apei termale este de 37-39 grade, iar izvoarele sunt săpate la o adâncime de peste 100 m.

Apa termală din această zonă are calități terapeutice dovedite pentru diverse afecțiuni și poate fi folosită pentru tratament balnear.

(Sursa foto: Prompt Real Estate Solutions)

Zona Spa are o suprafață de peste 1.000 mp și este dotată cu baie de aburi, dușuri tematice, salină, 3 tipuri de saună – finlandeză, cu aburi sau infraroșu -, curte interioară cu saună exterioară, sală de relaxare cu 16 șezlonguri, 7 săli pentru terapii asiatice - pachete complete de terapii asiatice autentice, masaje balineze de relaxare, tonifiere a corpului, precum și masaj tailandez pentru viitoare mămici sau reflexoterapie, cosmetică naturistă și masaj facial japonez.

(Sursa foto: Prompt Real Estate Solutions)

Clinica de Sănătate Amazonia care va funcționa în cadrul complexului este specializată în servicii de fizio și kinetoterapie, tratamente cu aparatură și echipamente speciale, recuperare acvatică și alte proceduri terapeutice specifice.

Zona exterioară se deschide pe 1 iunie

Începând cu 1 iunie și pe toată durata sezonului de vară, vor funcționa piscinele exterioare cu view spre grădină: un bazin olimpic cu o lungime de 50 m și o suprafață de 1.300 mp prevăzut cu dușuri de apă, un bazin de relaxare cu o suprafață de 500 mp, un bazin pentru copii cu apă încălzită la 26 de grade, prevăzut cu tobogane, 2 bazine cu apă termală și un complex de 1.000 mp cu 6 tobogane acvatice și zonă splash.

Vizitatorii au la dispoziție un vestiar amplu, prevăzut cu cabine, spații pentru mamă și copil, aproape 1000 de dulapuri unde își pot depozita bunurile în siguranță. Amazonia are prevăzută și o zonă de foodcourt unde pot lua masa 180 de oameni simultan, dar și o serie de terase interioare și exterioare. În interior, șezlongurile sunt într-o zonă special amplasată, separate de zona piscinelor, pentru un confort cât mai mare.

Parcarea are o capacitate de 435 autovehicule. Curând va fi operațională și unitatea de cazare, cu o capacitate de 22 de camere, care va fi omologată pentru o funcționare în regim de hotel de 4 stele.

Ce tarife vor găsi timișorenii

Tarifele diferă în funcție de zonele de acces și durata dorită. Acestea încep de la 20 de lei pentru copii și 40 de lei pentru adulți, pentru zona Termal cu acces timp de 4 ore, respectiv 40 de lei pentru copii și 70 de lei pentru zona Aquapark. Tariful maxim care oferă acces pentru o zi întreagă la toate zonele, respectiv Aquapark și Termal pentru copii + Spa pentru adulți, este de 70 de lei pentru copii și 130 de lei pentru adulți în timpul săptămânii, respectiv 80 de lei pentru copii și 150 de lei pentru adulți în weekend.

Sursa foto: Prompt Real Estate Solutions

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri