"Din pacate, sunt peste 3.200 de santiere deschise in Romania referitoare la alimentarea cu apa, canalizari, drumuri judetene, locuinte, sali de sport, bazine de sport, camine culturale. Suma necesara finalizarii acestor investitii este de peste 4 miliarde de lei. Este nevoie de o prioritizare a investitiilor", a spus Dragnea, dupa audierea sa in Comisiile parlamentare de administratie pe tema bugetului.

Dragnea a aratat ca a cazut de acord cu prim-ministrul si cu finantatorii internationali sa nu mai deschida niciun santier nou din aceasta categorie de lucrari pentru ca in fiecare an au inceput lucrari si s-a ajuns la "un numar foarte mare, care nu mai poate fi sustinut".

Ministrul a adaugat ca nu vor fi continuate in 2013 lucrarile incepute la sali de sport sau bazine de inot din zona rurala.

El a spus ca vor fi finantate doar 2-3 obiective foarte mari, aproape finalizate, cum este sala de sport din Ploiesti.

Citeste si:

Dragnea a mai spus ca eventual va incepe si studiul de fezabilitate pentru sala necesara lotului national de gimnastica si vor continua lucrarile de alimentare cu apa, canalizarile, drumurile, locuinte, camine culturale.
"In prezent avem 576 milioane de lei prevazute pentru santierele deschise", a aratat el.

Dragnea a spus ca abia in 2014 ar putea fi deschise alte santiere.

In legatura cu reabilitarea terminca a blocurilor, Dragnea a precizat ca aceasta va fi la un nivel mai scazut decat anul trecut pentru ca nu sunt sume mari alocate, in general, pentru tot ministerul.