A mai rămas puțin până când creștinii vor sărbători Paștele Ortodox, pe data de 16 aprilie 2023. Cu acest prilej, românii se vor bucura și de două zile libere de la stat, cea de vineri (15 aprilie), când este sărbătorită Vinerea Marea și cea de luni, 17 aprilie, care coincide cu a doua zi de Paște. Deși sunt mulți care și-au planificat din timp vacanța de Paște în 2023, avem și câteva idei de destinații de ultim moment, dacă banii nu sunt o problemă pentru tine.

Dacă vrei să petreci Paștele din 2023 cu persoana iubită sau cu familia în afara României, avem câteva recomandări de destinații mai puțin cunoscute din Europa pe care le poți vizita în minivacanța de Paște, unde să nu fie nici frig, nici cald.

1. Riga, Letonia

Riga, capitala Letoniei, este unul dintre orașele subapreciate din Europa, însă care oferă niște peisaje de poveste. Întregul oraș are multe străzi șerpuitoare, dar pe care îți va plăcea să te rătăcești, unde vei da de mâncăruri delicioase și ieftine. Dacă ajungi să savurezi o masă locală de Paște, vei observa că majoritatea alimentelor au forme rotunde, care în tradiția letonă simbolizează soarele, potrivit thetinybook.com.

Riga, letoniaSursa foto: Unsplash

Ce ar mai fi de știut este că Riga se află pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, așa că merită să-l vizitezi și să-ți reîncarci bateriile.

2. Corfu, Grecia

Deși Grecia este luată în considerare, în general, drept destinație pentru vacanța de vară, căldura de acolo și localnicii primitori ne fac să ne întoarcem în această țară și în extra-sezon. De Paște, Insula Corfu iese în evidență datorită tradiției sale de spargere a ceramicii.

corfu, greciaSursa foto: Pexels

Da, ai auzit bine! De Paște, grecii de pe insula Corfu aruncă vase mari de lut pline cu apă de la balcoane, pe un fundal de muzică clasică.

3. Bergen, Norvegia

Dacă iarna este anotimpul tău și vrei să mergi undeva unde să te mai bucuri încă de zăpadă, orașul Bergen este potrivit pentru tine. Deși este o țară laică, localnicii prețuiesc și sărbătoresc Paștele, care simbolizează ultimele zile ale iernii și sosirea primăverii. În Bergen poți locui în case colorate din lemn și să te bucuri de priveliști uimitoare, cu peisaje de vis în care munții sunt principale atracție.

Bergen, NorvegiaSursa foto: Pexels

4. Maastricht, Olanda

Una dintre cele mai bune destinații de Paște pentru familii este orașul pitoresc Maastricht din sudul Țărilor de Jos. Deși aeroportul său este mic, se află la doar o oră distanță de aeroportul internațional Eindhoven. Ambianța unică a orașului, accesibilitatea pe care o ai când te deplasezi pe jos, precum și arhitectura din epoca medievală și clădirile colorate sunt doar câteva dintre motivele pentru care tu și familia ta veți avea o vacanță de Paște de neuitat.

Maastricht, OlandaSursa foto: Unsplash

Dacă vrei să participi la tradiția localnicilor de Paște, poți ascunde ouă de ciocolată pe care ulterior copiii trebuie să le găsească.

5. Bruges, Belgia

Cu siguranță, una dintre cele mai interesante experiențe de Paște le poți avea în Bruges, un oraș foarte iubit de belgieni. Pe lângă istoria impresionantă a dantelăriei pe care o poți vedea cu ochii tăi, Bruges este un oraș cu tradiții gastronomice adânc înrădăcinate. Cu alte cuvinte, s-ar putea ca aici să ai parte de una dintre cele mai gustoase mese de Paște din viața ta!

Bruges, BelgiaSursa foto: Pexels

6. Bessières, Franța

Pentru una dintre cele mai ciudate tradiții de Paște din Europa, merit să vizitezi orașul de provincie Bessières, care se află la doar o jumătate de oră nord de Toulouse. La prima vedere, vei simți că te afli într-un sat rural înconjurat de vii și dealuri împădurite. Cu toate acestea, principalul punct culminant este tradiția lor bizară de Paște, care iese cu adevărat în evidență în Franța.

Totul începe cu până la 40 de bucătari care se adună aici, pentru un ritual care te va surprinde prin ingeniozitatea sa. Ei poartă pălării ciudate și încep să spargă ouăle de parcă nu ar mai exista nimic altceva în lume. Care e scopul acestui eveniment? Să creeze una dintre cele mai mari omlete pe care le-a văzut omenirea, formată nici mai mult, nici mai puțin din... 15.000 de ouă!

7. Bologna, Italia

Una dintre cele mai pline de satisfacții destinații de călătorie pentru a sărbători Paștele în Europa este orașul istoric Bologna. Deși în multe destinații doar copii sunt cei care se pot bucura de găsirea ouălelor de Paște, aici și adulții pot face asta, fără să fie judecați.

Bologna, ItaliaSursa foto: Pexels

Și când vine vorba de oraș, te poți bucura din plin de piețele pline de viață, de cafenele, de turnurile medievale impunătoare ale orașului, dar și de viața de noapte. Și, pentru că nu se putea altfel, am lăsat cea mai bună parte la final: pastele bologneze, făcute, cum s-ar zice „la mama lor acasă”.

8. Alicante, Spania

Dacă îți place să fii la plajă indiferent de anotimp, atunci Alicante este cu siguranță destinația perfectă pentru tine. Fără doar și poate, Alicante este cel mai bun oraș pe plajă din care poți sărbători Paștele, în Europa. Orașul este unul dintre cele mai însorite din Europa continentală.

Alicante, SpaniaSursa foto: Unsplash

În ceea ce privește activitățile de făcut în oraș, te poți plimba de-a lungul promenadei, poți admira clădirile istorice elegante sau poți merge la castelul din Alicante care datează din secolul al IX-lea.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri