Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, afirmă că stațiunea Costinești „arată foarte rău” și spune că dacă lucrurile nu se vor îndrepta, ca variantă extremă, ia în calcul propunerea ca acestei localități să îi fie ridicat statutul de stațiune.

„Sunt multe locuri în stațiune care reprezintă pur și simplu pericol public: bucăți din fațade care stau să cadă, sunt și structuri care din punctul meu de vedere sunt în pericol de a se prăbuși, pe aleea principală sunt nenumărate spații de comerț, dar și de alimentație publică construite de-a valma, de-a lungul timpului... stai și te întrebi cum au funcționat și cum funcționează, celelalte instituții cum au putut să accepte: și ANPC-ul, și ISU, și Direcția Sanitar Veterinară cum au putut să accepte așa ceva?”, a afirmat ministrul.

Întrebat, în emisiunea Insider Politic, la Prima TV, de ce arată dezolant stațiunea Costinești, cândva una dintre cele mai apreciate de pe litoralul românesc, ministrul Turismului, Daniel Cadariu, a admis că stațiunea „arată foarte rău” și a răspuns că aceasta este „excepția nedorită”, explicând că la finalul lunii martie a fost în stațiunile de la mare și în celelalte lucrurile „arată bine spre foarte bine”.

Mai mult ca sigur, acolo oamenii au fost concentrați doar pentru a obține beneficii economice și mai puțin pentru a face investiții, astfel nu s-ar explica modul în care arată în momentul de față această stațiune de renume a litoralului românesc”, adaugă Cadariu.

El avansează ideea posibilității ridicării statutului de stațiune pe care îl deține, în prezent, Costineștiul.

„Stațiunea arată foarte rău din punctul meu de vedere, motiv pentru care, în săptămânile următoare incursiunii mele pe litoral, am trimis echipa de control de la Direcția de specialitate din minister și concluziile au fost că s-a confirmat ceea ce am văzut personal. La câteva zile, am avut o întâlnire la nivel de minister cu conducerea celor două societăți ale BTT-ului și cu primarul de la Costinești, discutând despre starea de fapt. O săptămână mai târziu, o echipă de la minister a plecat la Costinești pentru a face un plan de control pentru a apela la proprietari și la administratorii locali de acolo să ne permită accesul în structurile de cazare și în structurile de alimentație publică, cele pe care ministerul poate să le acrediteze, să le clasifice și să constatăm dacă mai sunt sau nu întrunite condițiile inițiale, dacă mai merită același număr de stele sau dacă nu cumva suntem puși în situația de a retrage acele certificate de clasificare, rămânând ca variantă extremă posibilitatea ca, dacă lucrurile nu se îndreaptă, ministerul să propună Guvernului adoptarea unei Hotărâri de Guvern pentru a retrage statutul de stațiune turistică pe care îl are în momentul de față Costineștiul. Sunt multe locuri în stațiune care reprezintă pur și simplu pericol public: bucăți din fațade care stau să cadă, sunt și structuri care din punctul meu de vedere sunt în pericol de a se prăbuși, pe aleea principală sunt nenumărate spații de comerț dar și de alimentație publică construite de-a valma, de-a lungul timpului... stai și te întrebi cum au funcționat și cum funcționează, celelalte instituții cum au putut să accepte: și ANPC-ul, și ISU, și Direcția Sanitar Veterinară cum au putut să accepte așa ceva?”, a afirmat ministrul.

Sursa foto: merglamare.ro - Ghidul Litoralului

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri