Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) a anunțat că, din cauza unor defecțiuni în alimentare cu electricitate din rețeaua națională, echipamentele de verificare a documentelor de călătorie s-au defectat, ceea ce a dus la îngreunarea controalelor, motiv pentru care i-a îndeamnat pe călători să vină mai devreme la aeroport.

ACTUALIZARE

CNAD a anunțat că, începând cu orele 16:30, toate cele 6 porți automate de control a devenit funcționale.

Știrea inițială

„În dimineața zilei de 13 iulie a.c., ca urmare a unor probleme privind alimentarea electrică din rețeaua națională, echipamentele de control electronic al documentelor de călătorie (ABC – Automatic Border Control) au devenit nefuncționale”, se arată într-o informare a CNAB..

Specialiștii CNAB au acordat și acordă în continuare întreg sprijinul specialiștilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pentru remedierea în cel mai scurt timp și repunerea integrală în funcțiune a acestor echipamente care aparțin Inspectoratului General al Poliției de Frontieră din cadrul MAI.

„Până la ora transmiterii acestei informări (13.00) au fost repuse în funcțiune patru din cele șase porți de control automat. Totodată, personalul din Aeroportul Henri Coandă, atât al CNAB cât și al Poliției de Frontieră, depune toate eforturile pentru a gestiona fluxurile de pasageri afectați de defecțiunile sistemului electronic pentru control acces, inclusiv prin suplimentarea personalului de control; în consecință, în aces moment, timpul de așteptare la controlul de frontieră este zero”; au precizat reprezentanții CNAB.

Totuși, se mai arată în informarea CNAB, până la remedierea completă a situației, recomandăm pasagerilor să vină la Aeroport mai devreme decât de obicei pentru a ne ajuta să gestionam accesul prin ghișeele de frontieră clasice și pentru a evita astfel pierderea zborurilor la care sunt programați.

Sursa foto: CNAB

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri