Un recent top al celor mai bune aeroporturi din lume arată că România nu are cu ce să se mândrească nici la acest capitol.

Potrivit clasamentului realizat de AirHelp (o companie de claiming, adică de obținere a compensațiilor pentru pasageri), cele mai bune aeroporturi din lume sunt cele din Muscat (Oman), Recife (Brazilia) și Cape Town (Africa de Sud). Niciun aeroport european nu a intrat în top 20; abia pe locul 21 găsim aeroportul din Bilbao (Spania), urmata de cele din Helsinki (Finlanda) și Gdansk (Polonia).

Pe ce loc sunt aeroporturile din România

Din România, primul se clasează aeroportul din Cluj-Napoca, pe locul 168. Aeroportul Otopeni este pe locul 170 (din 200 de poziții). Anul trecut, Otopeni era pe locul 140, iar Clujul nici nu apărea în clasamentul AirHelp. Clujul are o rată mai bun a zborurilor aterziate sau decolate la timp - 70% față de 68% în cazul Otopeniului. Trebuie precizat că nu este nici pe departe singurul clasament de acest fel și că în alte topuri, ierarhia a arătat diferit.

Compania care a realizat topul spune că a examinat peste 4.000 de aeroporturi, luând în considerare atât rata întârzierilor și anulărilor, cât și opiniile pasagerilor privind aeroportul și calitatea și numărul restaurantelor și magazinelor.

La vârful clasamentului găsim mai ales aeroporturi din Japonia și Brazilia – câte 3 din fiecare țară în Top 10. Cel mai bun aeroport american a fost declarat cel din Minneapolis (locul 13). Europa, în schimb, are doar zece aeroporturi în top 50 – Charles de Gaulle, de pildă, este sub Otopeni (locul 173), din cauza procentului mare de anulări și întârzieri ale curselor aeriene.

Care sunt cele mai proaste aeroporturi din lume

Cele mai proaste aeroporturi din lume au fost declarate cele din Belgrad, Lisabona, Gatwick (Londra), Malta și Banjarsamin (Indonezia). De vină nu sunt, în principal, serviciile din aceste aeroporturi, ci procentul foarte ridicat de curse anulate sau întârziate: aproape jumătate. Metodologia AirHelp dă o notă care se bazează 60% pe acest parametru.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri