În cadrul eforturilor sale destinate protejării şi promovării Centurii Verzi a Balcanilor, moştenirea naturală comună de-a lungul fostei Cortine de Fier, ONG-ul Bulgarian Biodiversity Foundation a lansat un nou proiect, denumit "Ruta Balkania: Doi paşi spre Ceilalţi", care îşi propune să conecteze infrastructura verde de-a lungul porţiunii din Balcani a Centurii Verzi Europene prin crearea unui concept de turism de drumeţie pe distanţe lungi.

Noua rută turistică va acoperi 3.500 de kilometri şi se va întinde de-a lungul a nouă ţări din Balcani: Bulgaria, Serbia, România, Kosovo, Muntenegru, Albania, Macedonia de Nord, Grecia şi Turcia. Obiectivul său este să popularizeze, şi astfel să îi facă pe oameni să protejeze, zonele sălbatice şi speciile valoroase de plante şi animale de-a lungul Centurii Verzi a Balcanilor, scrie Agerpres.ro.

Ca parte a acestui proiect, Bulgarian Biodiversity Foundation intenţionează să colaboreze cu parteneri din Albania, Serbia, Macedonia de Nord şi Turcia. Acest proiect transfrontalier a obţinut o finanţare în valoare de 59.982 de euro în cadrul celei de-a doua cereri de propuneri BESTbelt. Proiectul se va derula până la finele lui 2024.

Într-un interviu pentru postul de televiziune bTV, Petar Vanev, de la Bulgarian Biodiversity Foundation, a explicat că ONG-ul va pregăti hărţi GPS şi informaţii despre sursele de apă, facilităţile de cazare şi punctele de trecere a frontierei de-a lungul rutei. În Bulgaria, ruta va include lanţul muntos al Balcanilor precum şi munţii Belasitsa, Slavyanka, Rodopi, Sakar şi Strandja.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri