Immofinanz Group a initiat lucrarile la un nou proiect de birouri – Metroffice, in zona Pipera din Bucuresti, parte a unui proiect amplu de transformare si extindere a Iride Business Park, care ar urma sa cuprinda pe masura ce noul proiect va fi implementat, pe langa cladiri de birouri, si un hotel, spatii comerciale si apartamente. Transformarea Iride Business Park in Iride City va incepe cu constructia proiectului de birouri Metroffice, care va fi ridicat pe o portiune de teren momentan neocupata din proiect, insa pe termen mediu si lung proiectul poate presupune si demolarea unora din vechile cladiri pentru a fi reconstruite unele noi.

"Avem 20 de cladiri in prezent in Iride Business Park, 3 dintre ele sunt construite in ultimii ani si nu vor fi demolate, una dintre ele urmand sa fie upgradata, in ceea ce priveste restul cladirilor vechi aici vom vedea pe masura ce proiectul va avansa", a spus Sorin Visoianu, country manager office&logistics Romania si Bulgaria in cadrul Immofinanz, raspunzand la o intrebare legata de posibila demolare a cladirilor vechi din proiect. Pana la eventualele demolari, insa, compania incepe modernizarea si da startul noului concept cu un proiect de birouri nou care la finalizare va avea o suprafata inchiriabila de circa 40.000 mp. In total, potrivit lui Visoianu, investitia se va ridica la 85 mil. euro. Prima faza a proiectului de birouri Metroffice, a carui constructie deja a inceput, va avea o suprafata inchiriabila de aproape 20.000 mp si va fi finalizata in primul trimestru din 2015. Investitia in prima faza a proiectului va urca la 34 mil. euro.

Potrivit lui Eduard Zehetner, CEO Immofinanz, investitia va fi sustinuta din fonduri proprii, iar chiriile in aceasta cladire sunt in plaja celor din zona. Zehetner spune ca daca in general chiriile se pozitioneaza intre 10 si 18 euro, iar in cazul acestei cladiri se vor situa in aria de mijloc a acestui interval.

Metroffice va constitui insa doar prima parte a unui plan general pe termen lung, care implica re-proiectarea intregii zone din cadrul complexului Iride Business Park, detinut de Immofinaz, pentru a da nastere viitorului Iride City. Planul prevede transformarea acestei zone care in prezent cuprinde birouri cu peste 93.000 mp inchiriabili. Dupa finalizarea re-proiectarii, care se va derula in mai multe etape intr-un orizont de timp de 10-20 de ani, suprafata inchiriabila va creste la 200.000 mp. Cea mai mare parte a suprafetei va fi alocata birourilor, insa oficialii companiei nu au specificat cu exactitate cum se vor imparti zonele. Pe partea comerciala, oficialii investitorului austriac spun ca cel mai probabil spatiile vor fi amenajate de-a lungul axei principale care va traversa proiectul, iar in ceea ce priveste locuintele, constructia nu va incepe mai devreme de 4-5 ani si proiectul va include cateva sute de unitati. La incheierea etapei finale de constructie, Iride City va cuprinde, de asemenea, spatii pentru restaurante, un hotel, un centru de conferinte si un centru de zi pentru copii, precum si un parc si unitati pentru sport.

Zonele inchiriabile vor avea suprafete de pana la 3.500 mp per etaj, cu un design flexibil care permite amenajarea atat de birouri individuale, cat si de birouri deschise. Proiectul va permite inchirierea unor suprafete care pleaca de la 250 mp si pot ajunge la o intreaga cladire.

Planurile prevad, de asemenea, certificarea LEED – incluzand, printre altele, un acoperis verde. PORR Bucuresti a fost selectata pentru realizarea lucrarilor de constructie la proiectul Metroffice.

Ce alte planuri mai are Immofinanz

Printre proiectele pe care Immofinanz planuieste sa le demareze in viitorul apropiat in Romania se numara un proiect logistic in Bucuresti. Aducerea brandului de retail Stop.shop in Romania este de asemenea in planul companiei, Zehetner mentionand ca au fost selectate terenurile pentru dezvoltarea parcurilor de retail stop.shop.

Legat de spiritul conservator al companiei? Zehetner spune ca in plina criza compania a dezvoltat doua centre comerciale si cateva sute de locuinte ceea ce el personal ar caracteriza ca agresivitate si nu ar cataloga compania ca fiind conservatoare.

Zehetner spune ca in prezent compania poarta discutii doar pentru vanzarea unor terenuri catre terti interesati. "Sunt de peste 6 ani la conducerea Immofinanz, iar predecesorii mei mi-au lasat mai multe terenuri decat pot fi absorbite", a mai spus Zehetner. Legat de vanzarile unor proiecte, acesta spune ca orice activ este de vanzare, insa trebuie sa existe si o oferta corecta. Zehetner a explicat ca in prezent piata este in partea de jos a ciclului de dezvoltare, ceea ce inseamna ca este mai degraba o piata a cumparatorilor.

Immofinanz Group este activa pe piata din Romania incepand cu anul 2004 si detine in prezent un portofoliu de proprietati in valoare 964,0 milioane de euro. Acesta reprezinta 13,9% din toate proprietatile detinute de Grup. Portofoliul din Romania al Immofinanz Group include 16 proprietati cu o suprafata inchiriabila de 404.503 metri patrati (noua cladiri de birouri, patru centre comerciale si trei proprietati logistice).

Iride Business Park are o suprafata inchiriabila de aproape 93.000 metri patrati in prezent.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri