Immofinanz, unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari din Romania si proprietari de cladiri de birouri din Bucuresti, a finalizat lucrarile la structura primei etape din Metroffice, cel mai nou proiect de dezvoltare in sectorul de birouri al companiei, situat in zona de Nord a Capitalei.

Prima dintre cele trei cladiri presupune o investitie de aproximativ 34 milioane euro si va pune la dispozitia companiilor aproximativ 20.000 metri patrati de spatiu inchiriabil. Finalizarea lucrarilor de constructie si livrarea primei cladiri sunt programate pentru al doilea trimestru calendaristic al anului 2016.

Structura primei cladiri din cadrul Metroffice a fost recent finalizata. Constructia va avea sase niveluri (parter + mezanin + patru etaje) si o suprafata inchiriabila totala de aproape 20.000 metri patrati. Spatiile inchiriabile ajung pana la 3.500 metri patrati pe fiecare etaj si beneficiaza de un design flexibil ce permite amenajarea atat de birouri individuale, cat si deschise.

Antreprenorul general pentru proiectul Metroffice este PORR Construct.

„Dezvoltarea de birouri reprezinta o componenta esentiala a business-ului nostru, iar Metroffice ilustreaza noul nostru moto <<Space to Succed>>”, a spus Christian Traunfellner, head of office in cadrul Immofinanz.

Cand va fi finalizat, Metroffice va crea spatii de lucru pentru aproximativ 5.000 de angajati. Aceasta este cea mai mare cladire dintre cele trei ale proiectului Metroffice si a presupus o investitie de 34 milioane euro.

„Metroffice reprezinta doar primul pas in transformarea zonei intr-un cartier inovator al orasului, cu spatii de birouri, retail, relaxare si rezidentiale”, a declarat Sorin Visoianu, country manager office & logistics pentru Romania si Bulgaria la Immofinanz.

De asemenea, lucrarile la un showroom dedicat, situat in incinta proiectului, se apropie de final. Aceasta noua facilitate va oferi o perspectiva completa de ansamblu asupra viitoarelor spatii de birouri si va permite potentialilor chiriasi vizualizarea modului de amplasare a sediilor lor din Metroffice.

In urmatoarele decenii, proiectul extins Iride City, din care face parte Metroffice, va include un mix de spatii de birouri, restaurante, hoteluri si centre de conferinte, gradinita, parcuri si baze sportive, care vor transforma spatiul intr-o zona revitalizata a Bucurestiului. Standardele actuale din domeniul designului si ergonomiei vor fi implementate, planurile incluzand obtinerea certificarii LEED si proiectarea unui acoperis verde.

Intregul proiect presupune modernizarea actualului Iride Business Park, cel mai mare parc de birouri din Bucuresti si una dintre adresele de traditie din cartierul de afaceri din nordul orasului. Iride Business Park este sediul unor companii importante la nivel national si international si ocupa 17 hectare de teren. In prezent, acesta ofera aproximativ 93.000 metri patrati de spatiu inchiriabil, distribuit in 20 de cladiri care variaza de la cele cu un nivel la cladiri cu opt etaje. Cand va fi finalizat sub forma unui cartier urban modern, peste 20.000 de angajati vor numi Iride City locul lor de munca.

Immofinanz este unul dintre cel mai mari dezvoltatori imobiliari din Romania, pe o piata pe care mai sunt activi jucatori precum CA Immo, NEPI, Globalworth sau Genesis Development, compania omului de afaceri Liviu Tudor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri