Immofinanz, unul dintre cei mai mari proprietari de cladiri de spatii de birouri din Bucuresti, a dat spre inchiriere peste 15.000 mp in prima jumatate a acestui an. Aceasta suprafata reprezinta 8% din totalul spatiilor de birouri disponibile pentru inchiriere la acest moment. Compania a atras noi chiriasi pentru 8.300 mp si a extins contractele pentru inca 7.500 mp in sase dintre proprietatile sale de spatii de birouri.

"Observam o crestere a cererii chiriasilor pentru brandul de birouri myhive, precum si pentru cladirile Bucharest Corporate Center si IRIDE Business Park. In total, noua chiriasi noi au ales Immofinanz ca proprietar", a declarat Fulga Dinu, country manager operations Romania, Immofinanz.

S&T Romania este unul dintre cei mai mari chiriasi noi ai Immofinanz. Compania IT ocupa aproximativ 1.700 de metri patrati de birouri in Bucharest Corporate Center, in timp ce compania IREM ocupa un spatiu aditional de 1.200 metri patrati in aceeasi cladire centrala.

Si IRIDE Business Park a primit un nou chirias, EZUGI Romania, care ocupa 1.500 metri patrati. Alti noi chiriasi vor ocupa un total de aproximativ 3.900 metri patrati de spatii de birouri in cadrul IRIDE Business Park, myhive Metroffice, myhive Iride Tower, myhive S-Park si Bucharest Airport Tower.

Retail jobs

"Trei dintre partenerii nostri si-au prelungit si extins contractele de inchiriere cu Immofinanz, contracte insumand 7.500 metri patrati, incluzand aici JT International Manufacturing, care va continua sa foloseasca 7.100 de metri patrati din cladirea IRIDE Business Park. Spatiul suplimentar a fost inchiriat in myhive S-Park si IRIDE Business Park", mai spune Fulga Dinu.

Veniturile din inchirieri inregistrate in Romania anul trecut de catre Immofinanz, unul dintre cei mai importanti dezvoltatori de spatii de birouri si centre comerciale de pe piata locala, au avut o valoare totala de 49,8 milioane euro. Suma constituie o pondere de 21,2% din veniturile din totale din inchirieri ale grupului austriac.

Proprietatile Immofinanz din Romania au o pondere de 19,6% din portofoliul total al companiei, cele 67 de proprietati avand o valoare de 822,8 milioane euro, potrivit unui raport al companiei. Valoarea totala a investitiilor finalizate in Romania este de 622,1 milioane euro si cuprinde noua cladiri de spatii de birouri (14,2% din portofoliul total al companiei pe segmentul cladiri de spatii de birouri) si sase proprietati comerciale (23,1% din portofoliul total al companiei pe segmentul retail). Rata de ocupare ramane stabila la un nivel ridicat de 94,6%.

Citeste si:
Genesis Property: Oamenii vor reveni la birou, dar biroul nu va mai...
Genesis Property: Oamenii vor...
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri