Mai multe sculpturi de gheaţă, realizate manual de un sculptor din localitatea Frumoasa, au fost amplasate, marţi, în mai multe locuri publice din Miercurea-Ciuc, municipalitatea dorind, în acest fel, să aducă o bucurie locuitorilor oraşului, scrie Agerpres.

Viceperimarul municipiului, Bors Bela, a declarat că proiectul se numeşte "În Miercurea-Ciuc şi iarna cresc flori în ghivece", punctând însă că, de această dată, florile sunt din gheaţă.

Sculpturile au între 50 centimetri şi un metru, au fost realizate de un sculptor din Frumoasa, din blocuri de gheaţă luate din lacul din localitate, acestea fiind amplasate în ghivecele de mari dimensiuni care se afla în spaţiile publice sau în alte locuri din oraş.

"Este o idee de-a noastră să avem flori şi pe timpul iernii, mai ales că şi acum, în Miercurea-Ciuc, sunt destule grade cu minus şi aceste flori nu se topesc. Sunt realizate manual de un sculptor din Frumoasa, este o idee bună şi mi se pare că chiar şi după Crăciun este o cale foarte bună de a oferi o mică bucurie oamenilor din oraş", a spus viceprimarul Bors Bela.

Printre sculpturile de gheaţă se numără şi reprezentarea unui fulg, dar şi o lalea, care a fost amplasată în faţa sediului Primăriei, în locul tradiţionalei vaze cu flori care înfrumuseţează zona, în fiecare an.

De altfel, laleaua din faţa Primăriei este cea mai mare dintre sculpturi, având o dimensiune de 70x100 centimetri şi o greutate de 150 kilograme.

Viceprimarul municipiului a invitat locuitorii oraşului dar şi turiştii aflaţi în zonă să vină şi să admire aceste sculpturi de gheaţă şi a menţionat că dacă vremea nu se va încălzi, în weekend vor fi amplasate unele noi.

În ultimele zile, vremea a fost friguroasă în Miercurea-Ciuc, cu o minimă de minus 17 grade Celsius, temperaturile negative persistând şi în timpul zilei.

Sursa foto: Facebook/ Bors Béla

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri