Atractivitatea unor orașe sau a unor zone din aceste orașe este o problemă în România, motiv pentru care autoritățile încearcă să pună în practică diverse soluții pentru ca acestea să devină mai interesante pentru turiști. Este și cazul Sectorului 2 din București, sau al orașului Sinaia, edilii celor două avansând diverse planuri, în diverse stadii de derulare, pentru ca acestea să atragă cât mai mulți turiști.

În acest sens, Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, a explicat, la Conferința Națională a Industriei Ospitalității, faptul că proiectul noului Centru Vechi este o extindere a Centrului Vechi existent.

Pe de altă parte, a adăugat acesta, Centrul Vechi este o destinație de distracție, ori, în viziunea sa, Bucureștiul este pregătit să aibă și alt tip de turism.

"Îmi doresc să avem cafenele, să avem restaurante pe străduțe care să nu fie sufocate de mașini. Vem să facem mai mult spațiu pietonal, spații pe care să putem avea și terase", a declarat Radu Mihaiu.

De asemenea, cu privire la lucrurile pe care vrea să le scoată în evidență prin acest nou proiect, proiectul noului Centru Vechi, primarul Sectorului 2 a arătat că am trăit prea mult spunând că suntem balcanici, cu alte cuvinte am privit prea mult timp balcanismul, apartența noastră la acesta, ca fiind ceva neplăcut.

Cât privește subectul birocrației, la care s-a făcut referire în conferință, acesta a explicat că instituția pe care o conduce a avut o inițiativă de reducere a acesteia, în privința căreia chiar s-a consultat cu organizația HORA.

Astfel, în acest sens, Radu Mihaiu a transmis faptul că au fost reduse acele documente pe care cei din administrație le puteau obține singuri, cu alte cuvinte nu le mai cer de la antreprenori și de la business-uri.

"O dinamică este ușurința de a-ți deschide o afacere și o alta este ca oamenii să se simtă în siguranță și să știe că orice locație din Horeca este sigură. Ce încearcă Primăria Sectorului 2 este să le ușureze viața celor care sunt corecți și să încercăm să dăm o predictibilitate", a mai declarat Radu Mihaiu.

Totodată, primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, a arătat că anul trecut localitatea pe care o conduce a avut în jur de 1, 2 milioane de turiști, ceea ce, arată acesta, înseamnă mult pentru o aglomerare urbană de doar 12.000 de locuitori.

Nu în ultimul rând, acesta a transmis și faptul că prezența supermarketurilor în zona centrală a orașului Sinaia este o problemă, de aceea a fost introdusă de 4-5 ani o taxă descurajatoare pentru a-i determina pe cei care dețin aceste supermarketuri să plece din zona centrală.

Pe de altă parte, Vlad Oprea a arătat și că administrația sa va da în funcțiune, în mai puțin de două luni, mall-ul Sinaia Plaza, un nou centru comercial destinat atât locuitorilor cât și turiștilor.

Sursa foto: Wall-street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri