Directorul Aeroportului Iaşi, Romeo Vatră, afirmă că prima cursă aeriană de pe noul terminal va fi efectuată pe 29 martie, spre Otopeni, iar prima cursă internaţională va fi pe 31 martie spre Bruxelles, conform Agerpres.

"Primul zbor de pe terminalul T4 va fi pe 29 martie, o cursă Tarom care va efectua un zbor spre Otopeni. E un zbor inaugural. Dacă lucrurile vor merge bine, toate zborurile Tarom spre Bucureşti vor fi procesate în terminalul T4. Începând cu data de 31 martie, la ora 05,30, vom avea primul zbor Schengen către Bruxelles. Chiar aşteptăm cu nerăbdare aceste zile în care vom marca un eveniment important în istoria aeroportului, atât pentru angajaţii aeroportului, cât şi pentru angajaţii instituţiilor şi companiilor care lucrează pe aeroport şi deservesc pasagerii", a declarat pentru AGERPRES directorul Aeroportului Iaşi.

FOTO | Cum arată cel mai nou terminal al Aeroportului din Iași

Acesta a subliniat importanţa aeroportului ieşean pentru întreaga comunitate din zona de est a României.

"Terminalul T4 practic e un aeroport nou, mă refer la perspectiva pasagerilor care vor face aici check-in indiferent dacă merg în spaţiul Schengen sau non-Schengen. De aceea este foarte important să facem transferul operaţiunilor din terminalele T2 şi T3 către T4. Facem tot ceea ce trebuie pentru a asigura condiţiile de siguranţă şi securitate pentru a avea toate echipamentele şi sistemele operaţionale şi funcţionale astfel încât să nu apară niciun fel de impediment în ceea ce priveşte procesarea bagajelor", afirmă directorul Aeroportului Iaşi.

Potrivit acestuia, de pe 31 martie, pasagerii care pleacă de pe Aeroportul Iaşi vor intra în noul terminal T4, vor face check-in, controlul de securitate la etaj, iar de aici fluxurile se vor împărţi în zona non-Schengen, care va fi în terminalul T3, trecerea făcându-se printr-un tunel special amenajat. Aici se va face controlul documentelor. Pentru pasagerii care aleg să meargă în zona Schengen sau către Bucureşti rămân în terminal T4 în zona de îmbarcare, fără a mai fi nevoiţi să facă verificarea documentelor.

Directorul Aeroportului Iaşi a menţionat totodată că în cazul copiilor trebuie respectată legislaţia în vigoare.

"În ceea ce priveşte familiile care au copii, chiar dacă merg în zona Schengen, trebuie să aibă la ei documentele necesare care să le permită scoaterea minorilor din ţară. Chiar dacă nu se fac controale sistematice, conform legii, poliţia de frontieră poate face verificări ale documentelor copiilor. Copiii trebuie să fie însoţiţi de documente adecvate pentru a putea părăsi ţara", a precizat Romeo Vatră.

Sursa foto: Facebook/Liviu Brătescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri