Întrucât Paștele ortodox coincide cu 1 mai în acest an, Bulgaria se pregătește pentru o creștere fără precedent a turiștilor, declară Rumen Draganov, directorul Institutului de Analiză și Prognoză a Mediului Informațional în Turism.

Boomul la care se așteaptă Bulgaria este datorat faptului că Paștele ortodox este în luna mai și coincide cu sărbătorile Sf. Gheorghe din 6 mai, dar și cu Ziua Sfinților Frați Sf. Chiril și Sf. Metodie, împreună cu alfabetul bulgar, 24 mai.

În plus, vremea favorabilă din luna mai a atras un număr tot mai mare de turiști străini, în ultimii ani, potrivit Novinite.com.

Primii turiști au ajuns deja în destinațiile de coastă ale Bulgariei, dar și în stațiunile montane, acestea înflorind pe fondul condițiilor persistente de iarnă din aprilie. În ciuda turbulențelor politice din jurul guvernului interimar și a alegerilor europene iminente, bulgarii se concentrează constant pe planificarea escapadelor de vară. Pachete de vacanță în pensiuni, spa și hoteluri din oraș se găsesc rapid, cu sejururi peste noapte în acest Paște, variind între 60 și 250 leva de persoană (152 de lei - 635 de lei).

Spre deosebire de anii în care Paștele cade în aprilie, sărbătoarea mai asigură o tranziție fără probleme în sezonul turistic de vară, care începe mai devreme decât de obicei, pe la jumătatea lunii mai, de-a lungul coastei bulgare a Mării Negre.

Cea mai mare parte a acestor călătorii va fi făcută de cetățeni bulgari, profitând de zilele libere legate. În același timp, autoritățile estimează că vacanțele din Bulgaria vor atinge aproximativ 1,5 milioane, cu un vârf în jurul datei de 24 mai, cei mai mulți turiști venind din Marea Britanie și Germania.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri