Numarul de turisti straini care au vizitat Bulgaria in 2007 ar putea ajunge la sase milioane la sfarsitul anului in crestere cu 30% fata de anul trecut, potrivit sefului Asociatiei Hotelurilor si Restaurantelor din Bulgaria, Blagoy Ragin, informeaza Novinite, potrivit NewsIn.

"Bulgaria ramane o destinatie preferata de turistii din Germania, Marea Britanie si Rusia inregistrand o crestere constanta a numarului de vizitatori din tarile vecine, ai caror cetateni nu au nevoie de viza, precum Romania si Grecia", a precizat Blagoy Ragin.

Numarul de turisti din Macedonia si Serbia este scazut din cauza serviciului de vize, a mai spus seful Asociatiei Hotelurilor si Restaurantelor din Bulgaria.

Numarul turistilor din Bulgaria a crescut in primele noua luni cu 7% fata de anul trecut, inregistrandu-se 4,5 milioane de turisti, au declarat oficialii bulgari pentru turism. Turistii straini care au vizitat Bulgaria au cheltuit in medie 340 de euro, 70% din ei preferand hotelele de trei sau patru stele.