8 Septembrie 2009

Topul schimbarilor de executivi pe piata de hoteluri de cinci stele in 2009

In 2009, unul extrem de dificil pentru industria ospitalitatii din Romania, o mare parte a hotelurilor de cinci stele de pe piata hoteliera din Capitala si-au schimbat executivii.

Peter Martin preda stafeta Howard Johnson primei femei executiv de cinci stele din Romania

Cea mai recenta miscare de pe piata bucuresteana de cinci stele o reprezinta inlocuirea britanicului Peter Craig Martin, care a condus timp de trei ani si jumatate operatiunile Howard Johnson Grand Plaza,cu Sonia Nastase. Acesta devine astfel prima femeie care conduce un hotel de cinci stele din Capitala.

Britanicul a preluat sefia hotelului bucurestean in februarie 2006, anterior lucrand in cadrul hotelului Hanoi Daewoo, din Vietnam.

Sonia Nastase vine la conducerea hotelului Howard Johnson Grand Plaza cu o experienta de peste 12 ani in industria ospitalitatii.

Noul executiv al Howard Johnson a absolvit cursurile programului MBA Romano-Canadian cu distinctia Magna Cum Laudae si a urmat diverse cursuri specializate de management si vanzari in cadrul Hilton International si Wyndham Hotel Group in tari precum Statele Unite, Italia, Turcia si Romania.


Marriott pierde unul dintre cei mai longevivi executivi de pe piata

Kurt Strohmayer, general manager al hotelului bucurestean JW Marriott, a renuntat la aceasta functie incepand cu sfarsitul lunii iulie, succesorul acestuia fiind israelianul Igael Porecki.

Strohmayer (foto) ocupa acesta pozitie din 2003, cand l-a inlocuit la conducerea unitatii de cinci stele pe Rick Zeolla. Austriacul a decis sa continue pe cont propriu, infiintand compania de consultant Aducco.

Inainte de experienta din Romania Strohmayer a mai detinut functia de general manager al Complexului Hotelier Mallorca Marriott Golf Resort&Spa.


Un nou sef si la primul hotel de cinci stele din Romania

Incepand din 22 ianuarie si InterContinental, primul hotel de cinci stele din Capitala, a avut un nou director general. Dupa doi ani de mandat, Jonathan Soper a parasit functia de general manager al hotelului InterContinental din Capitala, fiind inlocuit de germanul Marten Schoenrock (foto).

La 42 de ani, Marten Schoenrock are o experienta vasta in industria hoteliera si o vechime de 17 ani in cadrul lantului hotelier InterContinental Hotels Group.

Schoenrock a venit la Bucuresti de pe pozitia de hotel manager, pe care a ocupat-o la InterContinental Berlin in ultimii doi ani.

Viena, Koln, Leipzig, Chicago, Dallas, Tashkent sunt alte cateva dintre locatiile InterContinental in care Schoenrock a ocupat posturi precum Cost Controller, Assistant Front Office Manager si Director de F&B.

Schoenrock a asistat la numeroase schimbari si restructurari in cadrul hotelurilor in care a lucrat. In timpul mandatului pe care l-a avut la InterContinental Dallas, Schoenrock a fost responsabil cu renovarea a peste 500 de camere, fapt care constituie un avantaj pentru Hotelul InterContinental Bucuresti, a carui renovare a inceput in acest an, cu etajul 21 care urmeaza sa fie finalizat in luna septembrie.


Dupa ce a deschis cel mai mare hotel de cinci stele din Capitala, Torbj?rn Bodin este inlocuit

Misiunea suedezului Torbjörn Bodin in Romania a fost aceea de a descchide cel mai mare hotel de cinci stele (424 de camere), Radisson SAS Bucuresti. Astfel, dupa doi ani, acesta a fost inlocuit cu Yilmaz Yildirimlar, incepand din ianuarie 2009.

Inainte de a veni in Romania, Ali Yilmaz Yildirimlar (foto), de nationalitate austriaca, a fost timp de doi ani general manager al hotelului Radisson SAS Manchester Airport. Ali Yilmaz Yildirimlar activeaza in cadrul lantului inca din 1995, timp de zece ani ocupand diferite pozitii in cadrul hotelului Radisson SAS Palais din Viena, dupa care a preluat functia de director de operatiuni la hotelul Radisson SAS din Amsterdam.

Torbjörn Bodin se va ocupa, ca si pana in prezent, de deschiderea altui hotel Radisson SAS.





Citeste si