Desi isi propusese operarea in perioada 2 iunie-30 octombrie a singurei curse directe pe ruta Bucuresti-New York, Delta Airlines a renuntat, la inceputul lunii septembrie, la acest zbor din cauza tarifelor scazute care nu acopereau costurile de operare.
Chiar daca gradul de ocupare a fost conform targetului initial, in jur de 80%, compania a fost nevoita sa renunte la zborul spre Bucuresti, care nu era unul profitabil.

“Speram ca joint-venture-ul dintre Air France KLM si Delta Airlines sa ne creasca cota de piata in Romania, insa compania a fost nevoita, pe fondul recesiunii, sa redimensioneze zborurile spre anumite destinatii, si a decis sa nu mai zboare in Romania. Competitia pe acesta ruta era una foarte acerba si in aceste conditii tarifele practicate de Delta nu acopereau costurile de operare”, a explicat Alexandru Dobrescu directorul pentru Romania al Air France KLM.

Delta Air Lines a intrat pe piata locala in iunie 2007 dupa o pauza de aproape zece ani.

Operatorul american a devenit cea mai mare companie aeriana din lume dupa ce a achizitionat Northwest in 2008.

Delta Airlines negociaza preluarea unei participatii minoritare in cadrul Japan Airlines Corp, in incercarea de a-si extinde operatiunile pe piata asiatica.

Delta Air Lines ar urma sa plateasca 500 milioane dolari pentru pachetul de actiuni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri