Delta Airlines a renuntat la cursa Bucuresti-New York

Desi isi propusese operarea in perioada 2 iunie-30 octombrie a singurei curse directe pe ruta Bucuresti-New York, Delta Airlines a renuntat, la inceputul lunii septembrie, la acest zbor din cauza tarifelor scazute care nu acopereau costurile de operare.
Chiar daca gradul de ocupare a fost conform targetului initial, in jur de 80%, compania a fost nevoita sa renunte la zborul spre Bucuresti, care nu era unul profitabil.

“Speram ca joint-venture-ul dintre Air France KLM si Delta Airlines sa ne creasca cota de piata in Romania, insa compania a fost nevoita, pe fondul recesiunii, sa redimensioneze zborurile spre anumite destinatii, si a decis sa nu mai zboare in Romania. Competitia pe acesta ruta era una foarte acerba si in aceste conditii tarifele practicate de Delta nu acopereau costurile de operare”, a explicat Alexandru Dobrescu directorul pentru Romania al Air France KLM.

Delta Air Lines a intrat pe piata locala in iunie 2007 dupa o pauza de aproape zece ani.

Operatorul american a devenit cea mai mare companie aeriana din lume dupa ce a achizitionat Northwest in 2008.

Delta Airlines negociaza preluarea unei participatii minoritare in cadrul Japan Airlines Corp, in incercarea de a-si extinde operatiunile pe piata asiatica.

Delta Air Lines ar urma sa plateasca 500 milioane dolari pentru pachetul de actiuni.

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri