"In ultimii doi ani comertul online a capatat noi dimensiuni, ne-am confruntat si cu inovatii in acest segment de piata, sunt cateva exemple nesemnificative si sunt cazuri izolate, nu putem vorbi de un segment de piata cu grave abateri la comercializare, nici vorba. Chiar zilele trecute pe un site constatam ca, daca un consumator cumpara o carte si o citeste in 10 - 15 zile, poate sa creasca in inaltime", a spus Mirona Veronica Daia, director al Directiei de Control si Supraveghere Piata in cadrul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

Daia a precizat ca operatorii care recurg la acest tip de practici vor fi sanctionati corespunzator, scrie Mediafax.

Ea a mai spus ca, in politica ANPC, nu doar controlul, ci si informarea consumatorului reprezinta un aspect important.

"Consumatorul trebuie sa stie ca, indiferent de produsul sau serviciul achizitionat, are posibilitatea de a denunta unilateral contractul intr-un termen de 10 zile fara alte costuri suplimentare cu exceptia costurilor de transport. Daca operatorul economic nu informeaza asupra acestui lucru, el (consumatorul, n.r.) are dreptul de a denunta (contractul, n.r.) in 90 de zile", a spus Daia.

Citeste si:
WatchShop.ro va vinde ceasuri de peste 100.000 de lei în programul...
WatchShop.ro va vinde ceasuri...

Totodata, ea a mentionat ca ANPC incurajeaza consumatorii sa recurga la comert online ca la o alternativa, cu avantajele sale.

Prezenta la conferinta Mediafax Talks about Digital Europe, Irina Lucan-Arjoca, directorul general al Oficiului Roman pentru Drepturi de Autor (ORDA), a spus ca, in domeniul drepturilor de autor, agenda digitala urmareste "deschiderea la continutul online legal prin simplificarea acordarii licentelor in domeniul drepturilor de autor".

Ea a mentionat ca un aspect deosebit de important este misiunea ORDA de supraveghere si control fata de organismele de gestiune colectiva (OGC), aratand ca "numarul crescut al acestora a generat un soi de competitie care nu ar trebui sa-si aiba locul", dat fiind ca este vorba despre asociatii, si nu societati comerciale.

"Din acest punct de vedere, transparenta fata de titularii de drepturi si fata de autoritatile publice trebuie sa fie asigurata in egala masura de toate organismele care functioneaza in domeniu in Romania", a mai spus directorul general al ORDA.

Citeste si:
evoMAG investeste 50.000 de euro intr-un sistem Warehouse...
evoMAG investeste 50.000 de...