Cei mai mari producatori de televizoare precum LG, Samsung, Panasonic sau Sharp au lansat in primele luni ale acestui an tot mai multe modele care inglobeaza cele mai noi tehnologii. Acest lucru a dus la cresterea ratei de inlocuire a gamelor mai vechi si implicit la o crestere a vanzarilor fata de 2013.

Conform managerului MarketOnline.ro, Andrei Cracea, tendinta vanzarilor de televizoare va fi accelerata atat de Campionatul Mondial de Fotbal - eveniment asteptat pe plan mondial si local, dar si de lansarile gamelor noi din primavara anului 2014.

LG Electronics a revenit puternic in aprilie 2014 cu o gama noua de televizoare ce cuprinde modele Smart TV bazate pe platforma WebOS, alaturi de 3 modele de televizoare OLED si 7 modele de televizoare ULTRA HD. In schimb, rivalii de la Samsung au lansat noua serie de televizoare LED, vedeta fiind modelul UHD TV S9, cu rezolutie 4k si diagonala de 85 de inch (214 cm). Televizorul iese in evidenta si prin sistemul de sunet cu o putere de 60 W RMS, care beneficiaza de efecte audio 3D. In plus, ambii producatori au introdus in gama de produse Televizoarele curbate. LG a prezentat primul OLED curbat din lume de 55 inch, iar Samsung a raspuns cu gama de Televizoare curbate UHD (Ultra High Definition) cu diagonale de 55 si 65 inch.

Sharp mizeaza pe tehnologia exclusiva Aquos Quattron Pro care ofera o rezolutie de 2,5 ori mai mare dacat Full HD si redare de continut 4K. Si brandul Panasonic se evidentiaza prin noua gama VIERA LED LCD de televizoare entry-level pentru 2014, iar prin intermediul functiei Swipe & Share, continutul media favorit poate fi transferat rapid de pe tableta sau smartphone catre un ecran TV cu diagonala mare.

Pentru alegerea unui televizor potrivit, managerul magazinului online recomanda tuturor utilizatorilor sa tina cont de 3 lucruri esentiale:

Buget - in primul rand clientii trebuie sa stie cati bani sunt dispusi sa plateasca pentru un televizor, iar in functie de acest aspect isi vor alege tehnologiile care se incadreaza in pragul de pret pe care si l-au stabilit. Pe MarketOnline.ro clientii pot gasi televizoare din game diverse cu preturi intre 519 si 59 999 de lei, de la cele mai cautate branduri precum LG, Samsung, Philips sau Sharp.

Diagonala - aceasta trebuie sa fie aleasa in functie de marimea camerei, de distanta pana la televizor precum si unghiul sau inaltimea de la care va fi privita imaginea.

Tehnologia - Smart TV, rezolutie Full HD sau 4K, redarea imaginii in format 3D.

Principalii concurenti ai MarketOnline.ro sunt eMag, Cel.ro, PCFun.ro, PCGarage.ro dar si magazinele traditionale Altex, Domo sau Flanco.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri