eMag ajunge locul doi in piata de electroIT din Romania, dupa Altex, jocurile “incingandu-se” pe primele trei locuri. Domo, prin vocea proaspat numitului CEO, doreste 50% din piata intr-un an, in timp ce “long tail-ul”, magazinele cu venituri mai reduse, duc de asemenea o batalie acerba in incercarea de a dinamiza ofertele si a extinde gamele de produse.

[UPDATE - corectata cifra Cel.ro - de la 16 mil. de euro la 25 milioane de euro]

Wall-Street.ro a realizat un top al veniturilor principalilor retaileri electroIT din Romania, pe baza declaratiilor managerilor companiei.

Altex ramane lider de piata, cu afaceri de circa 250 de milioane de euro, urmarind o crestere de 10% pe anul curent. Domo, in urma cu cativa ani locul doi pe piata, a generat in 2013 venituri de circa 113,7 milioane de euro, estimand pentru acest an o crestere foarte indrazneata, de 35% a veniturilor.

eMag a preluat locul doi in piata, sprijinita fara indoiala si de punctele fizice de vanzare din tara – compania a generat venituri de 187 de milioane de euro anul trecut, 200 de milioane daca punem in calcul si vanzarile prin Marketplace. Flanco, magazin cu actionariat comun cu eMag, a generat in 2013 venituri de 140 de milioane de euro, conform companiei.

Citeste si:
Ultimul Black Friday inainte de criza?
Ultimul Black Friday inainte...

PCGarage.ro, magazin controlat de FiT Distribution al omului de afaceri Marius Ghenea, a generat in 2013 venituri de 20 de milioane de euro, similare cu cele ale magazinului specializat pe aparatura foto F64.ro, in timp ce Cel.ro a bifat afaceri de circa 25 milioane de euro, in timp ce EvoMag.ro, de 16 milioane de euro.

Vezi clasamentul veniturilor in infograficul de mai jos. Dupa publicarea rezultatelor oficiale pe Ministerul de Finante, wall-street.ro va realiza o comparatie intre acestea, oferite de oficialii companiilor, si cele inscrise la Minister.

* - venituri in care nu sunt incluse afacerile Marketplace;
** - venituri estimate in mai 2013

Vezi aici ce venituri au inregistrat jucatorii in 2012, conform informatiilor de la Ministerul de Finante.

Citeste si:
VTEX lanseaza in Romania programul VTEX Partner Insights
VTEX lanseaza in Romania...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea eCommerce »Citeste si
Black Friday eMAG 2019: Cand va anunta retailerul ofertele