Potrivit mai multor jucatori din piata de e-commerce, gradul de penetrare al platilor electronice este in prezent de circa 10%. Spre exemplu, Emag, cel mai mare retailer IT&C din piata romaneasca, a precizat ca circa 14% din comenzile primite sunt platite cu cardul.

De asemenea, Cretu isi pune speranta si in deblocarea programului ghiseul.ro. El sustine ca este nevoie de o decizie pentru distributia credentialelor in masa catre persoanele fizice si juridice. "Vorbim doar de a aduce anumiti oameni intr-o singura camera pentru a lua o decizie".

In 2013, romanii au platit cu cardul taxe si impozite in suma de 133 milioane de lei, in crestere cu 36%, avans sustinut de tranzactiile la POS, care au consemnat un plus de 38%, potrivit datelor raportate de bancile membre Visa Europe. Plata medie situandu-se la 358 de lei. La sfarsitul anului trecut, plata taxelor si impozitelor locale cu cardul direct la POS la sediile administratiilor fiscale era acceptata de 176 de primarii.

Totodata, un numar de 96 de primarii acceptau plata online a taxelor si impozitelor locale, prin www.ghiseul.ro sau platformele proprii.