Grupul chinez de ecommerce Alibaba Group a vandut, in cadrul ofertei publice initiale pe bursa din New York, 320,1 milioane de actiuni si a atras 21,8 miliarde de dolari, cea mai mare suma obtinuta vreodata la o listare a unei companii pe bursa americana.

Recordul mondial apartine bancii chineze Agricultural Bank of China, care a obtinut 22 miliarde de dolari la listarea pe bursa in 2010. Tranzactiile cu titlurile Alibaba, care au fost vandute la un pret nominal de 68 de dolari, vor debuta vineri dimineata, relateaza Bloomberg.

In urma listarii, grupul asiatic este evaluat la 167,6 miliarde de dolari, depasind rivalii Amazon din SUA si Tencent Holdings din China in functie de valoarea de piata, arata Mediafax.

Yahoo, care a vandut 140 de milioane de actiuni Alibaba in cadrul ofertei, a obtinut un castig brut de 9,5 miliarde de dolari, potrivit MarketWatch. Yahoo a platit, in 2005, aproximativ 1 miliard de dolari pentru actiunile pe care le detine in Alibaba. Gigantul asiatic acopera aproape 80% din vanzarile online din China.

Citeste si:
Banca Transilvania si-a majorat capitalul social cu 400 mil. de lei
Banca Transilvania ajunge la...

Sursa foto: New York Stock Exchange

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea eCommerce »Citeste si
Revolut lanseaza serviciul prin care poti cumpara actiuni