Romanii cheltuiesc, in medie, cu 50% mai mult pe mancarea comandata online fata de vecinii bulgari si unguri, arata o analiza a Foodpanda, cea mai mare platforma online de food ordering din Romania.

Suma medie cheltuita de romanii care comanda online de mancare pe foodpanda.ro, a crescut pana la 15,5 euro, cu 50% mai mare decat cea cheltuita de ungurii care comanda mancare in valoare de 10,5 euro pe foodpanda.hu, si cu 20% euro mai mare fata de cei 12,8 euro cheltuiti de bulgari pe mancarea comandata online de pe foodpanda.bg.

Potrivit datelor Foodpanda, platforma de food ordering sustinuta de incubatorul german Rocket Internet, romanii sunt peste vecinii din Ungaria si Bulgaria inclusiv la numarul de comenzi de mancare plasate de pe smartphone, prin aplicatia mobila Foodpanda. Daca in Romania, peste 60% din numarul total de comenzi zilnice sunt mobile, in Bulgaria ponderea comenzilor din aplicatie este de 55%, iar in Ungaria de 40%.

“Avem destul de multe lucruri in comun cu vecinii nostri, inclusiv cand vine vorba de preferinte si obiceiuri culinare. Nu putem sa nu observam, insa, ca, desi din punct de vedere economic atat noi cat si bulgarii suntem la un nivel mai scazut decat vecinii din Ungaria, stam mai bine, atat la nivelul comenzii medii plasate, dar si la capitolul mobilitate. Iar asta arata ca romanii isi cunosc foarte bine preferintele, apreciaza mancarea de calitate si isi eficientizeaza la maxim timpul si actiunile, folosindu-se de smartphone-ul din buzunar”, declara Radu Balaceanu, country manager Foodpanda Romania.

Preferintele culinare ale romanilor, bulgarilor si ungurilor

Ca si preferinte culinare si obiceiuri de consum, vecinii din Ungaria au un comportament similar cu al romanilor, “varful” comenzilor fiind inregistrat in jurul pranzului, incepand cu ora 12:00, si acestia preferand, ca si noi, pizza si mancarea chinezeasca. Bulgarii, pe de alta parte, comanda mai degraba seara, cea mai aglomerata perioada inregistrandu-se in jurul orelor 19:30, iar cel mai comandat preparat in Bulgaria este supa de pui.

In ceea ce priveste cea mai mare suma cheltuita pe mancare comandata online, aceasta s-a ridicat, in Romania, la circa 170 euro, pentru mai multe sortimente de pizza comandate la birou pentru o petrecere aniversara. In cazul vecinilor, in Bulgaria cea mai mare suma s-a ridicat la circa 265 euro, pe o comanda realizata de echipa pierzatoare a unui turneu de fotbal de amatori. Ungurii sunt peste romani si bulgari cand vine vorba de suma maxima platita, aceasta ridicandu-se la 325 euro, pentru o comanda de sushi realizata la o petrecere corporate de Craciun.

Foodpanda.ro colaboreaza, in prezent, cu peste 300 de restaurante din Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, Brasov, Constanta, Arad, Ploiesti, Oradea, Galati si Sibiu, fiind lider de piata pe sectorul platformelor online pentru comenzi de mancare din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri