15 Ianuarie 2015

Numarul din 14 ianuarie al Charlie Hebdo se vinde cu SUTE de euro pe eBay



Numarul din 14 ianuarie al publicatiei franceze Charlie Hebdo se vinde pe eBay cu sute de dolari, desi tirajul a fost marit de la 3 milioane la 5 milioane.

Acest numar este primul aparut dupa atacul terorist asupra redactiei publicatiei, in urma caruia au murit 12 persoane dintre care 8 jurnalisti. Neavand acces direct la acest numar, persoane din intreaga lume par a fi dispuse sa plateasca chiar si aproape de 1.000 de dolari pentru un numar care, in mod normal, costa 3 euro.

O persoana din Marea Britanie cere pentru revista 400 de lire, in timp ce in cadrul unor licitatii, revista a depasit, cu ore bune inainte de a se incheia licitatia, 500 de lire, aproximativ 1.000 de dolari. Multi speculatori sunt chiar din Franta, acestia punand pe eBay revista; se pare ca strainii se inghesuie sa liciteze.

Posturi de radio franceze difuzau declaratii ale unor persoane care au facut o noapte alba pentru a fi sigure ca obtin acest numar istoric. Mai multi clienti si-au rezervat de marti cate un exemplar la punctul de unde cumparar ziare. Numarul Charlie Hebdo, pe coperta caruia apare o caricatura cu Mahomed cu ochii in lacrimi, sub mesajul "Totul este iertat", a fost realizat de supravietuitorii atentatului care s-a soldat cu 12 morti, la sediul publicatiei. Ziarul urmeaza sa fie difuzat in peste 20 de tari si cinci limbi. De la atentatul care a bulversat tara, numarul de abonamente a "explodat".



Citeste si