E vreme de facut surprize valoroase iar internetul este cel mai la indemana mijloc.
Anul trecut romanii au cheltuit peste un milliard de euro pe cumparaturile facute pe net, cifra care creste, de la an la an. Usor si sigur.
Comertul online romanesc este luat in serios de clientii care aleg produse IT sau din categoria fashion. Aceste doua domenii au fost si in 2014 varful de lance al comertului online de la noi.
Am fost curiosi sa vedem cum stau lucrurile atunci cand valoarea este invers proportionala cu marimea. Adica un produs mic de valoare mare.
Si aici avem o singura varianta de raspuns (asta daca propozitia de mai sus v-a sunat cumva a ghicitoare): bijuteriile. Nu orice bijuterii ci bijuteriile cu diamante.

Valoarea e Online!

Ne-am interesat si am aflat ca primul magazin online care a investit sume serioase in securitatea electronica este al unui brand romanesc – FIRESQ.
Magazinul la care facem referire este Diamante.ro si ceea ce ne-a surprins a fost nivelul extrem de ridicat de siguranta cu care esti intampinat in calitatea ta de potential client.
Fie ca vrei sa iei un inel de logodna sau orice alta bijuterie care-ti place, ai acel sentiment ca ai facut alegerea corecta. Am vazut ceva ce, eu personal, nu am mai intalnit. Numele companiei apare scris cu verde in bara de adrese a browserului, unde mai apare ceva: https. Acel „s” nu l-am mai vazut decat la site-urile marilor banci sau la Yahoo ori Google si este un semn bun: sunteti pe un site ultrasecurizat.
“Am vrut sa oferim maximum de siguranta pentru clientii nostri si am ajuns la un nivel care ne multumeste. Atestarile Trusted si ARMO confirma aceste eforturi pe care compania noastra le-a facut”, ne-a declarat Marian Constantinescu, CEO Diamante.ro.
Pe cate site-uri ati vazut un buton pe care sa scrie “Ghidul Cumparatorului”? Pe Diamante.ro am gasit si asa ceva. 17 pagini de sfaturi si adresele tuturor Comisariatelor pentru Protectia Consumatorilor din Romania.
N-am vorbit deloc despre bijuterii, fie ele inele de logodna sau altele. Si nu o vom face acum fiindca subiectul acestui articol este altul: cum facem cumparaturi online in siguranta?

La ce trebuie sa fiti atenti in timpul procesului de cumparare?

-Parcurgeti complet prezentarea magazinului Si conditiile de cumparare Si livrare;
-Studiati conditiile de siguranta ale magazinului, deoarece acestea reprezinta garantia sigurantei datelor Dvs.
-Notati undeva datele legate de cumparare;
-Retineti datele tranzactiei, respectiv a platii;
-Feriti datele secrete ale cardului Dvs. de persoanele neautorizate Si in acest scop pastrati cardul Dvs., codul PIN Si parola acestuia in locuri diferite!
-Utilizati programe de navigare care sunt dotate Si cu optiunea de criptare SSL.
-Daca va aflati inca pe pagina de plati a bancii Si dati un clic pe butonul „Inapoi/Back” sau pe butonul „Reimprospatare/Refresh” al programului de navigare, sau daca inchideti fereastra de navigare inainte de a fi redirectionat la pagina supermarketului/magazinului, plata nu va fi acceptata!
Sunt mult mai multe de spus si vom reveni pe acest subiect. Pana atunci aveti grija pe unde navigati.