Iulian Stanciu, CEO al eMAG, a vorbit despre planurile companiei in tarile care actioneaza, dar si motivele pentru care a cumparat PC Garage.

Iulian Stanciu a fost invitatul lui Vlad Andriescu la Wall-Street 360 in saptamana dedicata Curieratului si Comertului Electronic. Stanciu a vorbit despre performantele eMAG, dar si despre planurile de viitor, inclusiv motivele pentru cumpararea PC Garage.

"Au crescut foarte mult produsele electrocasnice. Am beneficiat de un trend al cresterii creditarii pentru locuinte. E posibil ca acum sa avem o influenta din cauza legii darii in plata. Zona de telefoane creste foarte bine cu ajutorul smartphone-urilor. Produsele de copiii, unde am lucrat sa avem absolut tot ce e nevoie pentru mamici si copii, indica o crestere spectaculoasa. Cresc si produsele pentru casa si gradina - decoratiuni, mobila, mobilier de gradina, unelte de gradina", a spus Iulian Stanciu.

"Am beneficiat de o crestere generala a consumului. Peste asta vine cresterea ecommerce-ul din total piata de retail si, in plus, rezultatele bune ale investitiilor din ultimii ani prin care am crescut. La numar de produse vandute am crescut aproape de trei cifre", a mai spus Stanciu.

"Avem 1.500 de selleri, care se apropie din 30% total comenzi in eMAG. Ponderea lor va creste, iar in trei ani vor insemna 50% din business-ul nostru. Avem un revenue in crestere cu 40%, iar la cresterea de vanzare generata de platformele din toate tarile, vom fi bine peste 50%", a mai declarat Iulian Stanciu.

Alte subiecte despre care poti afla daca urmaresti video-ul Wall-Street 360:

- performantele financiare ale companiei si domeniile in care creste cel mai mult

- trenduri in eCommerce pe care ar trebui sa le urmaresti

- toate motivele pentru cumpararea PC Garage

- performanta eMAG in Bulgaria si Ungaria

- planurile eMAG pentru extinderea in Polonia

- cum se pregateste eMAG pentru Black Friday

Citește și
eMAG a făcut stocuri de măști medicale și va subvenționa prețul acestora
Setari Cookie-uri