Pentru ca este un instrument de marketing foarte puternic, discount-ul este atat de exploatat de retaileri incat deseori isi pierde credibilitatea. Si cum clientul roman este prin definitie sceptic, comertul electronic devine prima optiune, pentru ca ofertele pot fi comparate mai usor.

Cele mai serioase reduceri de preturi sunt cele care au un motiv foarte evident: lichidari de stocuri, produsele resigilate (vezi articolele resigilate de pe emag.ro), produse care nu sunt de sezon sau produse care s-au uzat moral si trebuie sa faca loc pe piata unor succesori mai performanti. Asadar, chiar daca etichetele cu -40% nu conving din start, totusi unele preturi vorbesc de la sine atunci cand le raportezi la piata. Iata cateva produse care vin cu reduceri substantiale in acest sezon si posibilele explicatii ale discount-ului.

Camera video de actiune Oregon ATC MINI, Black – 190 lei (reducere 45%)

Este o camera cu microfon, bine protejata la socuri, subacvatica, capabila de filmari HD, adica 720p. Nu e insa 1080p, iar asta a inceput sa conteze pentru clienti, deci probabil de aici si reducerea de pret, aproape la jumatate.

Imprimanta laser monocrom Develop Ineo 3300P, A4 – 399 lei (reducere 66%)

Imprimanta profesionala al carei pret initial era de 1.199 lei. Este un produs resigilat, dar probabil ca avea oricum nevoie de o ajustare de pret. Pe piata existau imprimante mult mai ieftine, iar diferenta calitativa nu parea sa justifice pretul de trei ori mai mare.

Laptop HP 250 G4 Dual Core N3050 500GB 4GB DVDRW HDMI, bonus geanta + mouse – 889 lei (reducere 26%)

Un sistem entry-level cu o configuratie suprinzator de buna, iar brandul HP nu mai are nevoie de nicio recomandare. Laptopul are suficient RAM, spatiul de stocare este satisfacator, procesorul este un dual-core de generatie noua. Numele “Celeron” descurajeaza putin, insa reducerea de pret vine sa scoata in evidenta faptul ca acesta este cel mai ieftin laptop de dimensiuni 15 inci. Geanta bonus si mausul completeaza o oferta de nerefuzat. Clar, retailerul Cel.ro e hotarat sa vanda si sa termine stocul.

Geanta foto Rivacase 7470 PS SLR, negru – 118 lei (reducere 30%)

E o geanta profi, dedicata posesorilor de camere DSLR, cu spatii speciale pentru tableta si accesorii. Insa aceste aparate sunt intr-o usoara scadere de popularitate, fiind destul de mari si incomode pentru un amator, iar fotografii profesionisti mai mult ca sigur au deja o geanta pentru aparat. Reducerea de pret face insa aceasta geanta mult mai atractiva.

Laptop 2 in 1 Lenovo Miix 300-10 cu procesor Intel® Atom™ Z3735F 1.33GHz, 10.1", 2GB, 64GB eMMC, Microsoft Windows 10 Home, Negru – 799 lei (reducere 33%)

laptop

Sursa foto: Emag.ro

Pentru un 2 in 1, pretul este mai mult decat bun. Plus ca vine cu sistemul de operare Windows 10, care este si el inclus in pret. Insa tabletele s-au consacrat pe piata ca dispozitive cu Android sau iOS, deci Windows 10 porneste cu sansa a doua. Fiind un produs de nisa, reducerea de pret atrage atentia clientilor care nu cautau neaparat un 2 in 1.

Casti Apple cu microfon EarPods md827zm/a (Albe) – 59 lei (reducere 54%)

In mod cert, calitatea produselor Apple nu mai trebuie dovedita. Insa produsele cu mar drept logo au si reputatia de a fi destul de scumpe. Aici, pretul acestor casti Apple s-a aliniat la cele ale pietei, ba chiar e ceva mai jos.

Laptop Lenovo IdeaPad 300-15 cu procesor Intel® Core™ I7-6500U 2.50GHz, Skylake™, 15.6", 4GB, 1TB, DVD-RW, AMD Radeon R5 M330 2GB, Free DOS, Black – 2.199 (reducere 33%)

Sursa foto: Emag.ro

Lenovo a patruns puternic pe piata de laptopuri dupa ce a cumparat IBM in 2005, creandu-si intai o imagine curata, apoi una chiar stralucitoare. Lucrurile au evoluat mult, iar in 2016 Lenovo reuseste sa fie prezent in oferta emag.ro cu cel mai ieftin laptop cu procesor i7 si placa video dedicata. Afisajul acestui laptop este insa doar HD, nu Full HD, iar acesta poate fi unul dintre motivele care au adus scaderea de pret.

iPhone 5s – 1.499 lei (reducere 32%)

Apple lanseaza telefoanele destul de des, asa ca noutatea de ieri nu mai e la mare cautare azi. iPhone 5s este pe cale sa devina un clasic, iar acest pret il face mult mai accesibil. Dupa 5s au mai aparut iPhone 6 si 6s, plus ca deja se pregateste iPhone 7. Interesul pentru 5s a scazut in mod natural, iar discount-ul compenseaza aceasta scadere.

Echipament de fotbal Nike – (reducere 45-60%)

Un alt brand care nu mai are nevoie de nicio prezentare, Nike produce echipamente sportive de calitate si foarte recognoscibile. Poate ca apropierea de Euro 2016 a fost ocazia de a veni cu o serie de reduceri la echipamentele destinate copiilor, pentru a specula momentul si pentru a termina stocurile.

Smartwatch iUni U8+, Capacitive touchscreen, Bluetooth, Bratara silicon (Alb) – 89 lei (reducere 50%)

Un smartwatch este un dispozitiv destul de scump prin definitie, insa iUni U8+ este in mod clar o exceptie. Pe piata de ceasuri inteligente, brandul este chiar mai important decat in cazul telefoanelor, fiind o piata mult mai tanara si inca in formare. iUni nu are un capital de imagine de care sa se foloseasca, precum Apple sau Samsung, insa aceasta reducere de pret il transorma intr-o vedeta: primul smartwatch care costa sub 100 de lei.

Player Multimedia Viaroom TV, Procesor Quad-Core, 1GB RAM, 8GB Flash, Wi-Fi, LAN, Android player multimedia – 329 lei (reducere 53%)

Sursa foto: Viaroom.ro

Un dispozitiv care face destul de multe, totul in HD si la un pret imbatabil. Ruleaza Android, deci este compatibil cu aplicatii de continut video, precum HBO Go sau Voyo. Playerul nu are insa in spate un brand puternic, plus ca foarte multi oameni prefera sa foloseasca laptopul, tableta sau abonamentul de cablu atunci cand vizioneaza ceva la TV. Reducerea aceasta il “pune in carti” pe Viaroom TV.

Masina de spalat rufe Star-Light WML-610APP, 6 kg, 1000 RPM, Clasa A++, Alb – 749 lei (reducere 37%)

Masina de spalat de generatie noua, inteligenta si foarte economica. Arctic este un brand puternic, iar masina nu dezamageste ca performante. Este insa cam mica, lasa impresia ca ar putea fi insuficienta pentru o familie numeroasa, deci nu este mereu prima optiune pentru o astfel de achizitie. Acum, reducerea de pret o face imposibil de ignorat.

Impingator pentru zapada Fiskars SnowXpert – 100,74 lei (reducere 35%)

Aici nu e nevoie de nicio explicatie pentru reducerea de pret. Pur si simplu, lopata de zapada nu e un produs foarte cautat pe perioada verii, deci daca vrei sa-l vinzi trebuie sa-i scazi pretul.

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri