Antreprenoarea care vrea sa aduca produsele romanesti pe o singura platforma: "Estimez 200.000 de lei in primul an"

Melinda Paunescu, absolventa SNSPA, licentiata in Stiinte ale Comunicarii si cu master in marketing, a lansat recent un proiect cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, prin care isi propune sa uneasca, intr-o singura platforma, toti producatorii autohtoni.

„In ultimii ani, interesul romanilor pentru cumparaturi online a crescut semnificativ; romanii apreciaza cel mai mult facilitatea cumparaturilor, precum si diversitatea produselor oferite. De asemenea, mai multe studii arata ca majoritatea romanilor prefera sa cumpere produse fabricate in Romania si nu in strainatate, iar cei mai multi dintre ei considera ca produsele alimentare romanesti sunt mai bune calitativ decat cele straine”, puncteaza Melinda, 35 de ani.

Ce este DePrinRomania.ro

Platforma Deprinromania.ro este unul dintre primele marketplace-uri online dedicate in exclusivitate afacerilor producatorilor romani.

Ideea de business a plecat de la dorinta de a sprijini micii producatori, care nu au acces la piata de desfacere din mediul online si de a incuraja achizitia de produse romanesti, care contribuie la cresterea economiei nationale. Antreprenorul este Radcom, firma cu un capital romanesc si furnizor de servicii IT pe piata romaneasca de peste 20 de ani.

Platforma deprinromania.ro concentreaza pana in prezent 33 de producatori romani care dezvolta produse 100% romanesti din domeniile: produse alimentare, cosmetice, imbracaminte, accesorii, articole decorative.

Citeste si:
SNSPA asigură acces liber la cărţi publicate de profesorii instituţiei
SNSPA asigură acces liber la...

Noi producatori se alatura platformei in fiecare luna, rata medie lunara fiind de aproximativ 5 producatori si 300 de produse noi.

“Produsele acestor producatori sunt in general axate pe microproductie unicat, sau din materie prima bio; primeaza asadar calitatea si originalitatea.
Ne-am dorit mereu sa contribuim la dezvoltarea economiei romanesti, de care indirect beneficiem cu totii, astfel s-a nascut acest proiect. De aceea ne bucuram ca o parte semnificativa din banii pe care ii cheltuim se va intoarce in economia nationala, la bugetul Romaniei.”, spune Melinda Paunescu, development director Radcom.

Proiectul isi propune promovarea produselor interne, dezvoltarea productiei interne, sprijinirea producatorilor romani si orientarea consumatorilor catre produse romanesti autentice.

Ce venituri estimeaza antreprenoarea

Proiectul, cofinatat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice", “Investitii pentru viitorul dumneavoastra", are o perioada de derulare de 3 ani.

Citeste si:
Brașovul promovează produsele românești prin Societatea Germano-Română
Brașovul promovează produsele...

“Pana la sfarsitul acestei perioade este obligatorie indeplinirea urmatorilor indicatori de rezultat: 5.000 clienti persoane fizice si 20 IMM-uri”, spune Melinda.

Costurile implicate in proiect s-au ridicat la aproape 830.000 de lei, din care fonduri nerambursabile sunt 450.000 de lei.

“Estimez recuperarea investitiei in 2 ani”, spune antreprenoarea. “In primul an de operare estimez afaceri de 200.000 de lei”, continua ea. Sursa de venit pentru DePrinRomania este comisionul variabil din vanzari, acordat de catre producatori.

Cum ti se pare proiectul? Consideri ca va avea succes si va atrage cei 5.000 de clienti? Te invitam sa comentezi.

Citeste si:
Cum să îți deschizi o afacere de succes la sat
Cum să îți deschizi o afacere...

Sursa foto: Shutterstock: Zoom Team

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea eCommerce »Setari Cookie-uri