"Daca as putea face rapid o schimbare, de care sa beneficieze si eBay, ar fi sa existe o mai mare indrazneala si o mai mare deschidere a companiilor romanesti catre livrarea internationala. Doar 2% din IMM-urile romanesti livreaza transfrontalier, media europeana fiind de 8%", a declarat Ilya Kretov pentru wall-street.ro.

Seful eBay pe regiune a venit in Romania la ecomTEAM, unul dintre cele mai importante evenimente din piata locala de e-commerce, organizat de wall-street.ro.

Unul dintre scopurile vizitei sale in Romania este acela de a depista "de la fata locului" oportunitatile de dezvoltare ale eBay pe piata locala. Acesta a mai spus ca nu exclude un dialog deschis cu eMag, principalul jucator de pe piata locala, dar si cu seful Postei Romane, pentru potentiale colaborari.

Citeste si:
Ce trebuie sa stie jucatorii care vor in "Nirvana e-commerce-ului"
Ce trebuie sa stie jucatorii...

Intrebat care este principala piedica in calea dezvoltarii mai rapide a eBay in Romania este dominatia cash-ului. "90% dintre plati se fac doar cash. Daca oamenii s-ar obisnui cu cardul si platile online, cumparaturile ar ajunge sa se faca doar asa", a mai spus Kretov.

Poti citi multe detalii intr-un interviu amplu cu Ilya Kretov, in curand pe wall-street.ro. De asemenea, Ilya Kretov este speaker marti, 22 martie, la ecomTEAM 2017. Inca mai poti achizitiona bilete pentru evenimentul eCommerce.

Sursa foto: Octav Ganea